Изкуството да сме заедно и енеаграми за отношения

Водещи: Наталия Кобилкина и Гинка Георгиева

Семинар за отношения насочен към двойки, но подходящ и за самостоятелно посещение.

Проблемите в отношенията между двама души са често трудни за разрешаване, а самата тема е много деликатна. Често виждам как хората създават деца и се карат, а децата наблюдават примера на нещастните родители. Не вярвам, че в такъв случай решението е да се разделим с партньора си и да оставим децата сами. Наистина, за децата е много важно мама и татко да живеят заедно. Но не просто да живеят, а да бъдат щастливи заедно. А това е изкуство!  Именно заради това ви каня заедно да се превърнем в творци и да положим основите на красивото партньорство в отношенията.

Посвещавам този курс на моите родители, които въпреки всички трудности, които преживяха през своя брак успяха да запазят щастливо семейство и са заедно вече 39 години. Благодаря ви, мамо и тате, за това, че сте заедно и се обичате до ден днешен!

За кого е този курс:

– за двойки, които не се разбират, а искат да са заедно;
– за хора, които обмислят развод, но търсят алтернатива и искат да са щастливи един с друг;
– за хора, които постоянно срещат проблеми в отношенията си, но не знаят как да открият проблема и да го решат;
– за хора, които често се чувстват самотни, неразбрани и неоценени в отношенията си с партньора;
– за хора, които искат да се научат как да изградят щастливи отношения и да дадат на своите деца щастливото настояще и бъдеще;
0050
beautiful-love-couple

Програма на курса:

1. Роли, нужди, позиции, функции, баланс даване и получаване:
– Женските и мъжките нужди в отношенията
– Какво искат мъжете и жените?
– Защо искаме отношения с другите?
– Какви са моите нужди? (не тези на майка ми и баща ми)
– Какво давам и получавам аз в отношенията ми с останалите?

2. Работа със сянката или как да излезете от “проблемната зона”:
Често в отношенията ни с другите ние влизаме в нашите сенки. Това се нарича “проблемна зона” и представлява влизането, нашето или това на партньора ни, в ролята на жертва, тиранин, спасител, деспот, неудачник и т.н. Ако нашият партньор има тези проблеми е вероятно и ние да попаднем в неговата сянка. Затова ще работим върху това как да излезем от сянката и да трансформираме отношенията ни от “нощ“ в светъл “ден“

3. Енеаграми в отношения – това са познания с много древни корени, които позволяват ясно разберете защо вашият партньор е толкова различен от вас. Енеаграмата класифицира хората на 9 архетипа и улеснява намирането на разликите. Виж повече за ениаграми тук.

4. Конфликти и компромиси:

Ще разберем как влизаме в тях и как да излизаме от тях, както и основните стратегии на поведение в конфликтни ситуации. Тук ще се научим как да умеем да отстояваме себе си без да нараняваме партньорите си.

5. Емоционална интелигентност в отношенията:
Ще работим върху справянето с гнева и умението открито да показваме чувствата си. Ще се научим как да бъдем истински близки без да нараняваме другия, като разгледаме понятията “близост и дистанция”. Ще обърнем внимание и на това как да не загубим себе си в отношенията си с партньора.

6. Как да се развиваме заедно?
Тук наблягаме на развитието на всяка двойка с идеята, че е важно заедно да се се движим напред и да постигаме успехи в нещата, които правим. Ще се запознаем с инструментите за взаимно развитие, как да подкрепяме нашия партньор и как да открием най-големия потенциал един в друг.

7. Успешна комуникация в отношенията
Ще се научим на техники за открита и истинска комуникация и как успешно да ги използваме. Ще наблегнем на лъжите и истината в отношенията, както и как да изградим работеща система по комуникация.

Начини на работа: Ще използваме техники за семеен коучинг по М. Аткинсон, семейна психотерапия, ениаграми и констелации.

Цена за семинара: 500 лв
ПРОМОЦИЯ до 15 юни: 300 лв.
(в цената е включено настаняване, храна и паркинг)

Дати: 24, 25 юни (10:00 – 18:00)
Място: гр. София /Точния адрес очаквайте скоро/

За информация:

Лидия Стойчева
clients@natalia.bg
тел.: 0893 220 801