Наталия Кобилкина

Водещ сексолог и семеен терапевт, който ще ви разкрие нови хоризонти за секса и щастливите отношения

Искам той да ме желае по-често!

Искам той да межелае по-често!

 

С приятеля ми сме заедно от 1,5 години. Той е по - голям от мен с 6 години и е малко по-старомоден, явно. Предпочита само той да е активен в секса. Това не е съвсем лошо, но когато се стигне до там аз да искам секс и да го пожелая, той реагира като "ощипана мома". Дърпа ми се, казва, че такъв подход за него е много агресивен, имал нужда от настройка. Предпочита само той да инициира секса. Казва ми също, че обича да съм блага и смирена и това го възбуждало, а аз не съм точно такъв тип. Винаги до сега във връзките ми гаджетата ми са ми казвали да съм по-дейна и когато ги желая да им го показвам. Така аз се научих, когато искам секс да пожелавам мъжа, т.е да се обличам с чорапи и секси бельо, да го докосвам, да го събличам, но за съжаление в настоящата ми връзка това поведение е грешка.

 

Моля те, да ми дадеш съвет как да го "настройвам" на тази вълна. Как да бъда предизвикателна по неговия начин, за да ме желае по-често?

 

С уважение,

Ивета


Здравейте, Ивета,

 

За съжаление ние жените сме склонни да допускаме една голяма грешка – да сравняваме мъжете (бившите с настоящите, докато мъжете не го правят). Първо ние ги сравняваме и после се сърдим, че те имат желание да бъдат различни от това, което ние сме си измисли или имали като опит!

 

Коренът на проблема е в това, че искаме да бъдем прави. Щом няколко пъти сме пробвали нещо и с другите е работило, значи и с този трябва да проработи! Ако не работи, значи на него му има нещо и трябва да се промени.

 

 Затова първото, което препоръчвам на всички дамит: откажете се от своята правота! Приемете като факт, независимо колко много опит сте имали до сега, погледнете на партньора си като на нов човек и попитайте себе си и него как на този човек аз мога да доставя максимално удоволствие. Всеки човек е различен. Дайте му право да бъде различен и уважавайте това негово право.

 

Второ, мъжът иска да бъде съблазнен.  Но едва ли някой иска да бъде изнасилен. Имайте напредвид, че всеки има различна представа за чувствеността и съблазняването. За един човек това е стриптийз или фолк-певици, за друг - скрита нежност, лек допир и само сексуален поглед. Вероятно вашият партньор предпочита нежна и финна чувственост. Това можете да раберете, ако тихо му прошепнете: много си секси, желая те! И го оставите той да действа.

Или случайно да минете покрай него с дрехи, които за него са сексуални. Погледнете го и оближете устни, може дори да го целунете. След това се отдръпнете веднага. Той иска да ви гони – прекрасно. Бягайте и се отдърпвайте лекичко, но той да разбира, че това е игра.

Трето, когато мъж толкова целенасочено иска да бъде ловец, вероятно има нужда да се чувства по-сигурен като силен мъж. Възхищавайте се от неговата сила, правете се на малко и безпомощно момиче, молете го по-често за помощ. Кажете му, че имате нужда от неговата сила, съвет, помощ и подкрепа. Покажете му своята уязвимост. Дайте му значимост и признание – той ще ви бъде благодарен за това.

 

Бъдете щастливи и двамата го заслужавате!

 

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина - сексолог, семеен терапевт

avtorite.info