Интимни практики с Игор Незовибатко

Секс през бременността? О, да!

След хубавия секс един ден идва… бебето. Това не означава, че е дошъл и краят на удоволствията в живота ти. Нито че бременното ти коремче те прави по-малко секси… Напротив! Щастливата и удовлетворена майка е най-доброто, което твоята рожба може да получи.

Зелена светлина за хубав секс (защо и кога)

Между бушуващите ти хормони, сутрешното прилошаване и все по-разширяващата ти се талия, сексът може да е последното нещо, за което се сещаш в момента. Но в действителност, добрият секс в този момент може да направи чудеса за здравето ти и за отношенията ти с любимия (допълнителен бонус за теб – сексът става дори още по-хубав!). Ето няколко от многобройните предимства да поддържаш пламъка на страстта през 9-те месеца.

Редовният секс ще ти помогне за по-лесно раждане и по-бързо възстановяване след това, тъй като всеки оргазъм спомага за укрепването точно на онези мускули, на които ще разчиташ по време на родилния процес. Още една добра новина – здравината на същите тези мускули ще намали необходимостта от чести посещения на тоалетната (да си го кажем направо – едно от неприятните неща, които съпровождат 9-те месеца).

Редовният секс, също така, намалява и риска от усложнения, свързани с бременността, показват изследвания. Тоест грижиш се и за доброто си настроение, и за здравето на бебето и твоето. А и с настъпилите промени в тялото ти оргазмите са още по-хубави от преди! Тъй като нервните окончания са по-чувствителни и кръвният поток към таза е увеличен, по-лесно стигаш до оргазъм и при това изживяването е по-интензивно и продължително!

Именно редовният секс ще ти помогне да запазиш самочувствието си и усещането за контрол върху тялото си. И не на последно място – ще намали нивата на стреса. Нормално е да се притесняваш за неща като работата ти, семейните финанси и как ще се промени животът след появата на бебето. Окситоцинът – любовният хормон, който тялото ти отделя, когато получаваш оргазъм, ще ти помогне да се освободиш от част от този стрес и да спиш по-добре. Така че действай смело – винаги, когато с партньора ти сте в настроение за ласки и любов!

Ограничения за секс по време на бременността може да има при отклонения в протичането й (за това ще трябва да се консултираш с акушер-гинеколога, който се грижи за проследяването й). Обади му се и, ако забележиш нещо необичайно след полов акт като болка, кървене или ако усетиш контракции, които продължават и след секса.

Ако все пак си твърде уморена или не се чувстваш добре, за да имаш желание за секс…

Не пропускай възможността да се насладиш на близостта на партньора ти – с гушкане, милване и интимно общуване… Помоли го да направи масаж на ходилата и гърба ти, погрижи се и ти на свой ред за него… Любовта има толкова различни измерения, че да я сведем просто до полов акт, би означавало да я обезценим. Наслаждавайте се на интимността помежду ви – 9-те месеца са моментът да укрепите връзката си, която ще премине в нов етап след раждането на бебето.

Бременността ти носи толкова много нови емоции и усещания (дори и в секса). Не ги пропускай, а се наслаждавай на живота с пълни шепи. Радвай се на любовта във всеки миг и всяко проявление! Но за да се случи всичко това, трябва да се погрижиш да си здрава и пълна с енергия. Как можеш да го постигнеш?

Безплатен уебинар – Минерали за здраве през бременността. Как да направите детето си здраво още от утробата?

 

 

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b1%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%be-%d0%b4%d0%b0/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%BE-%D0%B4%D0%B0
Twitter