10 качества, които притежават богатите хора

1. Богатите хора винаги знаят какво искат. Те гонят своите цели на всяка цена. Те знаят, че на 35 ще имат милион и това ги кара да работят много упорито. Но, за да станат милионери, те години, години на ред работеха върху краткосрочните си цели.

2. Освен, че работят много, го правят с кеф и енергия. Богатите хора правят всичко на 100%, но и умеят да почиват. Това, което правят в момента е най-важното, защото те живеят в настоящото, а не в миналото или бъдещето.

3. Те вярват в това, което правят, затова толкова лесно заразяват другите с техните идеи. Вижте биографията на Ричард Брансън, той е фантастичен мотиватор и още като беден студент е намирал хора да работят за него, само заради идеите му. Тези хора умеят да ви накарат да сте отдадени на каузата, заради самата кауза.

4. Поемат рискове и имат топки, ако се наложи да престъпят закона, за да успеят. Един моя приятел-милионер стартира бизнеса си, когато дядо му стоматолог остави наследство 15 кг. златни корони за зъби. Проблемът беше, че те бяха в Европа, а внукът му трябва да ги вкарва в Азия, минавайки всички граници без да ги декларира. Няколко пъти се опитаха да го убият за това, но той се справи и така стартира бизнеса си. Към момента има две империи – в Африка и в Азия.

5. Умеят да продават своите идеи и умеят да убеждават. Фантастично продават и могат да говорят само за това. Ярък пример за това са основателите на Макдоналдс и Уолт Дисни – десетки пъти и двамата са били отхвърлени, но въпреки това продължиха да опитват и успяха да реализират идеята си.

6. Избират себе си преди всичко и няма да жертват всичко в името на другите (ако го правят много бързо ще обеднеят). Да, повечето богати хора са доста егоистични и се борят за всичко това, което имат. За да си известен актьор трябва да бъдеш по-добър от всички други. Ако имаш бизнес – трябва да пребориш конкуренцията. Стив Джобс беше отказал да признае заслугата на инженерите, които са разработили операционната му система. Човекът развил МакДоналдс беше излъгал братя Макдоналдс и така и не им изплати техния процент и т.н.

7. Умеят да пробиват и в най-трудните ситуации. Когато другите се отказват те се борят до последното. Когато останалите казват «не» тях това ги мотивира. Те просто не приемат «не» за отговор.

8. Казват «не», когато това ги отклонява от целта и казват «да» на това, което ги води в правилната посока.

9. Умеят да делегират и да инвестират.

10. Пестят от ненужните неща, за да имат капитал за своя бизнес. Да, с времето те харчат, но в основата винаги стоят спестявания и много лишения.

baner1

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/10-kachestva-bogati-hora/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/10-kachestva-bogati-hora
Twitter