10 начина да се чувстваш по ЖЕНСТВЕНА.

🌸Бъди тук и сега – често толкова сме се замислили разигравайки сценарии в главата си, обмисляйки следващия работен и-мейл и реакцията на шефа, че дори не забелязваме какво се случва около нас. Постоянно се стремим да държим контрола и да държим под контрол непознатото.  Познато?
Това е чудовище, от което страда всяка жена в нашето общество.

Един начин да сме по-женствени е като сме в „мелодията“ на заобикалящото и да бъдем в постоянна осъзнатост във всеки момент. Нека започнем веднага като излезем от собствените си мисли и тревоги. Насочи вниманието си към заобикалящата те среда, чуй птичките, погледни дърветата, усети аромата на чашата с кафе, докосни мекия диван. Ангажирай всичките си сетива допир, вкус, зрение, звук, ухание. Как се чувстваш? Не анализирай тези усещания просто ги остави да се потопят във теб.

🌸 Релакс – намери своя нчин да изкараш стреса от тялото си. Спортувай, прави йога, медитации, женско енергийни практики, масажи, дълги вани. Аз лично обожавам спа процедури и сауна. Разходи се сред природата и се наслаждавай на гледката. Пътувай!
Освободи се от ненужното в гардероба, във ФБ листа с непознати приятели, продай неизползвани вещи. Освободи се и ментално като довършиш висящи обещания, проведеш онези разговори, кажеш НЕ на неща от щурия ти график.
Освободи се и прости на онези хора, които ти смучат енергията и ти тежат на сърцето. Стига! Живеем в настоящето не в миналото.

🌸Изчисти речника си – време е да забраниш някои думи особено грубите. Думите имат сила и когато използваме лоши, тежки думи, псувни това се отразява пагубно на нашата женственост.
Започни да подпираш положителни думи, да се изразяваш по-нежно и красиво и забележи как се чувстваш.

🌸 Носи повече коприна и фини материи – избирай по-луксозни, меки, леки материи като коприна, шифон, кашмир, сатен, кадифе, дантела. Мисли за нежност, плавност, романтика, деликатност, флуидност – за всичко което подчертава факта, че си жена!

🌸 Включи позитивната енергия – чувала си израза „Подобното привлича подобно“ (Like attracts like).
Каквото излъчваш от вътре това привличаш от вън.
Лесно е просто спри да мрънкаш и да се оплакваш от нещастния ти живот, а започни да се радваш на всичко, което имаш. Прекрасно би било да си поставиш за цел да оставяш хората след себе си щастливи, че са те срещнали днес. Да ги заредиш с позитивна енергия.

 

🌸Бъди игрива и с лека душа – знам, че е трудно при всичко заобикалящо и при толкова изискващо общество. Но все пак не взимайте всичко при сърце. Всичко е временно на този свят! Когато спрете да се взимате много на сериозно самите себе си и света наоколо вие ставате много приятна личност, а хората обичат да са около такива жени. Смейте се на живота и той ще ви се смее!

🌸 Прекарвай време с любимия – няма нещо, което да те накара да се чувстваш по-женствена от това да си в грижовните прегръдки на мъж. Остави се той да се погрижи за теб – предай му панталоните – а ти се наслаждавай на своята женска страна. Колкото и да ти е трудно спри да водиш и да контролираш. Мъжът си знае ролята, ако му позволиш да я изпълни.

🌸 Разпръсквай любов – в нашата същност е да се стремим да разкрасяваме всичко наоколо, да създаваме уют. Призовавам те да го направиш. Разтвори ума си и сътвори нещо красиво. Направи подарък собственоръчно изработен и го подари на някой познат, колега, приятелка или дори непознат от съседната маса. Как това те кара да се чувстваш?

🌸 Благодари – отдели си няколко минути и напиши благодарност към някого. Хубаво е да напишеш и причината, поради която си благодарна на този човек. Прати му тази бележка като желателно е да е написана на ръка. Това носи много силен енергиен заряд. Усещам, че ще ти хареса.

🌸 Женски енергийни практики – от векове жените са предавали от поколение на поколение древни практики за да са по-млади, жизнени, магнетични и изпълнени със сладка енергия. Защо тогава в наши дни така сме го забравили или все не ни остава време? Всяка жена владееща енергията е много силна и знае как да използва тази мощ. „Вълшебната Мандала„ и „Изчистване на матката“ са точно такива практики. Ако още не си пробвала, какво чакаш?!

 

Автор

Албена Милчева

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/10-nachina-da-se-chivstvash-po-jenstvena/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/10-nachina-da-se-chivstvash-po-jenstvena
Twitter