Какво е енеаграма?

 Пред Вас се открива една голяма възможност, най-после да разберете всички хора и най-вече себе си, ще се уверите всъщност колко сме различни и уникални сами по себе си. Архетипите на Юнг или  четирите типа темпераментови особености ни дадоха голяма възможност да станем по-толерантни един към друг, съгласете се, че никой не очаква от “холерика” да стане часовникар или пък “момчето” да ръководи и управлява голям бизнес. Но въпреки тези знания, все нещо не ни достига и ние често стигаме в задънена улица в отношенията си с другите.

  Имаме удоволствието, да ви представим  ЕНЕАГРАМА, която е едно по-подробно и задълбочено изследване на човешката психика и поведение, което ще направи революция в съзнанието ви, ще можете да виждате, да чувате и да усещате всички. Новото знание което ще имате, ще ви даде една лекота във взаимоотношенята ви с хората и ако нещо не се получи по ваш сценарий, вие ще знаете действителната причина и вече няма да приемате нещо лично и няма да страдате, а ще имате умението на диригент, който дирижира осъзнати и щастливи взаимоотношения, с любимия, на работа, с близките, със целия свят.

КАКВО Е ЕНЕАГРАМА?

Това е една методология, с древни корени и мистичен произход, но е най-точната система в наши дни, която дава много задълбочен и реален анализ на хората представен чрез 9 ениатипа, които разкриват както най-добрите ни таланти и заложби, така и нашите слаби страни.

ЕНЕАТИПОВЕ

1.Перфекционист – винаги успешен и безупречен във всичко, постиженията са това, което осмисля живота му и за него те са детска игра, но дълбоко в себе си, той остава неудовлетворен, че нещо не е достатъчно или не е правилно. Много взискателен и критичен, най-вече към себе си. Като цяло хората го харесват заради успехите му, но мнозина страдат от тежкия му характер.

2.Благодетел – този който винаги ще ви се притече на помощ, цел на живота му е да помага на другите. Това са много слънчеви и добри хора. Чрез даването, те преживяват любовта, но се чувстват много виновни когато получават.

3.Изпълнител – сетете се за най-работливия човек който познавате, това е изпълнителят, активен,  организиран, структуриран, неуморен. Той бива възприеман от другите не заради това което е, а заради действията му. Изпада в паника, ако се окаже без работа или пък в спокойна среда.

4.Романтик – живее с вярването, че е специален и уникален. Почти през целия си живот, самият той търси нещо уникално и единствено и в любовта, и в кариерата и навсякъде. Това са хората които имат особено отношение към красотата и изкуството. Имат много фина и лесно ранима душа.

5.Наблюдател – понякога изглеждат странни, защото се чувстват най-добре, сами със себе си. Освен абсолютната им самодостатъчност, те се славят като големи атеисти, посвещават се на науката и всичко което ги интересува е знанието. Много скромни личности, обикновено с големи постижения.

6.Лоялният – отличават се със страха и недоверието, които проявяват почти към всичко и всеки, имат много голяма нужда от сигурност. Може би са най-лоялните хора от всички енеатипове, отзовават се на нуждите на другите без да се замислят, но за себе си не правят почти нищо и отлагат постоянно плановете си от страх.

7.Ентусиаст – най-големият оптимист, вечно търсещ радост и наслада, светът за него е безпирен лунапарк. Най-веселият и магнетичен човек, душата на компанията , навсякъде с много почитатели. Избягва конфликти и трудни ситуации и никак  не обича да поема отговорности, той е “над нещата”.

8.Господар – живее живота си, като че ли е на война, целта му е всички да видят и знаят колко е силен и могъщ. Желае да има пълен контрол над всяка ситуация, което го прави доста краен и нараняващ понякога. Най-големия му страх е да не прояви слабост и че вътрешно е доста раним .

9.Посредник – вечно търсещия мир навсякъде. Много добър, с него винаги ще се разбереш, защото той има цялото търпение на света да ви изслуша внимателно. Ще се почувствате много спокойни в компанията му, защото самият той не е много енергичен. Ще го разпознаете като този, когото всички харесват.

Разпознахте ли се вече? Ако запалихме любопитството ви, заповядайте да научите в детайли поведенията на хората, а това най-добре се разбира в група, където ще можете да се срещнете очи в очи с всеки един от енеатиповете и когато ви трябва човек за любов, за бизнес или забавление, вие ще знаете кой е най-подходящият за вас. Освен, че ще се ориентирате много точно за това което е подходящо за вас като бизнес или професия, ще научите и слабите ви места в здравословно отношение, но преди всичко, ще заобичате себе си още повече.

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/eneagrama/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/eneagrama
Twitter