Хората, които те ядосват, са твоят най-добър учител!

Замислял ли си се защо в живота ни има хора, които непрекъснато те ядосват и дразнят? За какво служат те? От къде и защо се появяват?

Всъщност те са твоят най-добър учител! Да, точно така! Те ни учат да обичаме себе си. Питаш се как така? В живота всички хора, които ни заобикалят, са наши огледала и аз не бих могла да видя в отсрещния човек нищо по-различно от това, което имам аз вътре в себе си. Има много неща, които не можем да си признаем… отричаме ги. Казваме: „Не, аз не завиждам, другият човек ми завижда“… И от къде бих могла да знам какво е завист, ако в живота си поне един път не съм го изпитала…?

Така хората, които ни ядосват, тези които не харесваме, ни учат да обичаме и приемаме себе си такива, каквито сме, с тъмната и светлата ни страна, защото ако го нямаше злото, не бихме познавали доброто, ако я нямаше тъгата, не бихме оценили щастието. Ти си такъв, какъвто си – просто бъди, без да се осъждаш и критикуваш, както себе си, така и другите.

Хората, които те ядосват, са твоят най-добър учител! Всеки човек, който те ядоса, всъщност ти предава урок, който е важно да научиш.

Ако например си човек, който трудно поема отговорности, около теб ще има хора, които ще поемат големи отговорности, за да ти напомнят и ти да поемеш своята. Ако постоянно преживяваш едни и същи отношения с различни хора, урокът ти е да се научиш да обичаш истински, безусловно, а това се случва, когато обикнеш истински себе си. Майка, баща, братя, сестри, приятели, шефове, работници, партньора, комшията.. обичай! Обичай ги, защото всеки един от тях ти помага да научиш своя урок, да израстваш, разбираш и откриваш себе си.

Предлагам ти да направиш следното упражнение – вземи лист и химикал и напиши всички черти и качества, които те дразнят в хората около теб. После кажи: „Аз съм същият/ата.“. Дори в началото да ти се струва трудно и странно, направи го и виж как ще се почувстваш. После се усмихни и си кажи: „Приемам и обичам себе си такъв/ава, какъвто/ато съм.“. И бъди благодарен/а на тези хора, които ти помагат да научиш важни уроци за себе си, защото те ти дават най-доброто, на което са способни в този момент.

С Любов,
Елис Джелилова

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/nai-dobriyat-uchitel/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/nai-dobriyat-uchitel
Twitter