баща

Отношенията с бащата формират личния живот на жената

Детето осъзнава бащата като важна фигура в живота си на 2-3 годишна възраст.

Бащата е „първият мъж“, с когото жената комуникира в ранното детство. В зависимост от това, как бащата възприема дъщеря си, така ще се подреждат и нейните бъдещи отношения с мъжкия пол.

Ако сте момиче, е важно татко да ви приеме като момиче, а не да иска да сте момче и непрекъснато да ви променя, да ви кара да се откажете от своята женственост.

В какви отношения бяхте с баща си?

Усещахте ли неговата грижа и защита? Баща ви беше ли несправедлив и жесток към вас? Колко често сте го съжалявали? А може би фигурата на баща изобщо е липсвала в живота ви?

Ако поне веднъж отговорихте с „Да“, тогава вие сте „на тати момичето“.  „На тати момичето“ е момичето, което е лоялно към баща си и се стреми да го намери в живота си на възрастен. „На тати момичето“ не уважава мъжете и много често, дори да има мъж до себе си, е самотна и разочарована от мъжете. „На тати момичето“ намира слаб мъж за свой партньор, който много често е „Мамино синче“, за да го унижава и до го управлява. Такъв мъж трудно се уважава и съответно да бъдеш до него истинска жена е трудно. В сравнение с бащата всеки мъж губи. Ако в момента си сама, това означава, че търсиш баща си в мъжете, които срещаш.

Това е вътрешно търсене на онова, което дава Бащата.

А какво дава той:

  • Ясното разбиране какво е мъжественост и какво е женственост;
  • Показва как мъжът се грижи за жената, формирайки представа за отношенията между мъжа и жената;
  • Формира духовни граници (вяра в Господ, какво е правилно и какво не) и социални граници (как се държи в социума);
  • Защита и безопасност;
  • Увереност и вътрешна сила;
  • Чувство на свобода и липса на страх от самотата;
  • Отсъствие на страх от смъртта;
  • Бащата формира представата за красотата на момичето. Ако Бащата казва на дъщеря си „Ти си красива“, тогава тя е красива, спокойна и уверена в своята красота и сексуалност, въпреки всичко;
  • Бащата създава отношението към материалното. Как да се управляват финансите и бизнес.

Ролята на бащата е толкова важна, колкото и ролята на майката. В утробата на майката детето все още не усеща връзката с бащата и го възприема през емоциите и чувствата, които изпитва майката в близост до него. Бащата е важна и значима фигура! Чрез него ние се свързваме с мъжката енергия и женската сила, които ни дават възможност да управляваме живота си уверено и достойно.

Когато изграждаме зрели отношения с баща си, доста неща се променят в живота ни. Първо, започваме да имаме самочувствие и вяра в себе си. Второ, намираме своята мисия и реализация. Трето, отключваме финансов поток на изобилие в живота си. Така в крайна сметка живеете своя живот и спирате да очаквате вечно одобрение от някой друг.

Как да изградим хармонични отношения с баща си?

Уебинари и семинар на живо Аз и моя баща.
Също препоръчваме уебинар Аз и моите деца, където ще ви научим как да имате вие щастливи отношения с вашите деца и мъжете ви.
И вип-семинар за прeработка на родовите сценарии “Родовите констелации”

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/otnoshenia-s-bashtata/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/otnoshenia-s-bashtata
Twitter