Природа на женските оргазми

Известният датски медицински сексолог Пребен Хертофт категорично утвърждава:

„Способността да преживяваш оргазъм най-вече се определя от свойствата на личността, а не на сексуалната техника“.

Женският оргазъм… Няма човек на земята, независимо мъж или жена, който би подминал тази тема без емоции. Ограничен е броят на щастливите „притежателки“ на оргазми, които гордо вдигат глава и разказват как лесно и бързо стигат до кулминацията. Всички останали, които още не са преживявали този момент, избягват да говорят на темата и казват, че освен секс в живота има по-важни неща: деца, работа, къща. Съгласно статистиката 90% от мъжете твърдят, че почти всеки път партньорката им получава оргазъм. Всъщност само 40-50% от жените получават вагинален оргазъм с партньора, докато 80-90% достигат клиторен оргазъм ПРИ МАСТУРБАЦИЯ. Къде е скрита истината?

Природа на оргазма

Женският оргазъм… Той е проучен от стотици учени, но за момента няма общо мнение. Защо е толкова трудно да определим какво означава „женски оргазъм“? Какво трябва да прави или да не прави жената, за да го получава редовно?

Кой мъж не би искал да чуе от своята жена: миличък, спри, аз повече не мога… да… свършвам!

Да погледнем назад в историята. Преди години, съгласно стандартите на обществото, възможността за една жена да изпитва оргазъм и да проявява своите емоции в леглото е била нещо извънредно и неправилно. Само жени от ниско социално ниво или фаворитки, куртизанки и т.н. можели да си позволяват да изпитват оргазъм и да проявяват своите емоции. Според статистикатата през 1920 г. жените са получавали оргазми три пъти по-рядко от жените през 1950 г. и 10 пъти по-рядко от съвременните жени.

Днес жената задължително ТРЯБВА да получава оргазъм. И тази дума ТРЯБВА кара мъжете да се стараят да го предизвикат, а жената от своя страна да СЕ СТАРАЕ да го получава…

Така се стига до някаква изкуствена игра, всеки се старае не толкова за свое удоволствие, колкото да докаже на партньора си, че с мен всичко е наред. Мъжете по-такъв начин доказват, че те са добри в леглото. А тя доказва на него, че е мега-сексуална. Накрая се нагнетява напрежение, а когато си под напрежение е доста по-трудно да получиш оргазъм. Затова, тя понякога не успява да го получи (след толкова стрес това е закономерно) и симулира оргазъм. На мъжа доста рядко му е ясно свършила ли е тя или не и затова на края неуверено я пита: ти свърши ли? Тя бързо отговаря «да». Мъжете се радват и бързо на свой ред стигат до кулминацията. И всеки си играе на доволен. Тя не иска да му каже, че симулира, той не иска да разбере наистина ли тя е стигнала върха или само се преструва.

Какви са последствията когато жената не свършва?

  • Физиологични последствия. Болка в долната част на корема, а понякога и в кръста. Основната причина е, че кръвта прелива към мускулите на малкия таз, но не получава изход. Така се образува застой на кръвта. Мъжете също получават подобни състояния. Те се проявяват като болка в тестисите, ако те са били много възбудени и не са свършили. Ако това се повтаря редовно, при жените се образува миома на матката, трудно протичащ предменструален синдром, поликистоза на яйчниците, маточни кръвотечения. Такива жени са по-лесно склони да хващат различни инфекции и други проблеми свързани с женската физиология.
  • Емоционални последствия. Основаната причина за неврозата е скрита в незадоволеността на жената. Други възможни състояния са депресията, лошото настроение, болките в главата и раздразнителността.

Затова женският оргазъм е едно от най-важните удоволствия на живота. И всяка от нас би могла да го изпитва, стига да го поиска.

Свързани теми:

Как да развием сексуален инстикт при мъжете?

Причини защо една жена не може да получава оргазъм

Сексуални съвети за жени
С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

bundle web banner

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/priroda-na-jenskite-orgazmi/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/priroda-na-jenskite-orgazmi
Twitter