Сексуални съвети за жени

Сексуални съвети за жени

Около 30% от жените достигат вагинален оргазъм, 90% – получават клиторен (обикновено с мастурбация), 40-50% се наслаждават на маточния оргазъм и 20-30 са почувствали женска еакуляция. Тоест всяка жена го преживява по различен начин. Някой от тях получават всички видове оргазъм, други само един или два от тях. Жената трябва да развива своята сексуалност непрекъснато и да стимулира творческото си начало чрез сексуалната енергия.

От малки ни учат какво не бива да правим, но никой не ни казва как да станем добри любовници. Важна част от тайните на удоволствието, са свързани с техниките за достигане на оргазъм.

Дишайте през устата

Първата и най-важна техника, за да изживее жената пълноценно удоволствие се отнася до дишането. По време на секс, трябва да дишаме през устата, а не през носа, тъй като тогава се включва така наречения „вътрешен контрольор“. Той не ни позволява да се отпуснем, заради него сдържаме стоновете си и се стараем да сме тихи. Оргазмът за една жена е като малка „смърт“. Тогава тя губи контрол над себе си. Истината е, че всяка жена мечтае да постигне това отпускане, но се страхува, тъй като иска всичко да е под контрола й. А най-голямата пречка за достигане на кулминацията е страхът.

Показвай своя оргазъм

Жената се бои дори от физиологията на оргазма. Притеснява се от звуците, които издава и секретите, които отделя, от това, че може да стане по-агресивна или че лицето й няма да е красиво. Мит е, че мъжът не харесва физиологията на жената по време на оргазма. Най-голямото му очакване е да види партньорката си точно такава – отпусната и свободна. В противен случай и той може да се притесни. Затова второто правило – показвай своя оргазъм.

Научи го да ти говори

Трета важна техника е да се говори по време на секс. Тук съветите са по-скоро към мъжа. Той трябва да коментира всичко, което вижда пред себе си – красивите й гърди, корема, краката. Най-важното е жената да е спокойна, затова е добре той да й повтаря колко е красива. Да й припомни някой еротичен момент между тях в миналото, така по-лесно ще я възбуди. Мъжът също очаква от жената да му каже какво точно иска, къде да я целуне, как да я докосне. Говорете си, за да се чувствате добре.

Излъжи мозъка си

Според изследване една жена по време на секс си мисли дали има педикюр, как изглежда, какво ще си каже той след това. Тук най-важно е тя да си избере една дума, например – екстаз или удоволствие и да си я повтаря мислено. По този начин тя лъже мозъка си. Жените за разлика от мъжете, докато чувстват и мислят, докато те или само мислят или само чувстват, затова нямат проблем с оргазма. Съсредоточаването върху една дума хипнотизира и помага да се насладим на усещането.

Не подценявайте любовните игри

Един от проблемите при семейни двойки, които живеят много години заедно е, че сексът става еднообразен. А мъжът търси нови емоции, за него е важно да има разнообразие. Затова сексоложката препоръчва да играем ролеви сексуални игри. И тъй като природата на мъжете е полигамна, добре е жената всеки път да влиза в различни роли и да се преобразява по време на любовната увертюра. Една от най-важните техники, препоръчва е двамата да правят секс с вързани очи. Тогава се усилва сензитивността на партньорите, а с нея и удоволствието.

Анален секс

Той носи много наслада. Често жените се страхуват от него, заради болката. Боли само, ако жените не са подготовени, твърди тя. Първо, душът е задължителен. След това анусът трябва да се подготви с лубрикант и масаж. Строго забранено е да се прави без такава подготовка. Този секс дава един от най-силните оргазми. Освен това е доказано от гинеколози, че е вид профилактика за хемороиди. Разбира се, не се препоръчва всеки ден, а веднъж на 2 седмици.

Орален секс

За мъжете оралната любов е по-лична и интимна. При нея най-важен е ритъмът да не се променя, да има много слюнка, защото сухотата причинява болка и трето – да не спираш, докато партньорът ти не свърши.

Съвет

Когато жената не иска да се люби поради някаква грешка на мъжа, важно е да му го обясни. Той не бива да си мисли, че е отхвърлен без причина.

Липса на желание за секс

Много жените се оплакват, че нямат желание за секс. Затова да мислим повече за него, да гледаме еротични филми и да мастурбираме. Със самозадоволяването сами откриваме най-приятния за нас начин, който след това може да покажем на партьора. Важно е да провокираме своето сексуално съзнание, в противен случай рискуваме да изпаднем в депресия. Сексуално възбудената жена, никога не изпада в депресия. Сексуално щастливият човек трудно може да бъде манипулиран. А липсата на сексуална свобода ни пречи да вършим дори работата си пълноценно. Сексуалната енергия дава енергия за живот.

Свързани теми:

Какво означава идеална любовница според българските мъже?

Нямам желание да правя секс!

Пътуване до разнообразието в секса

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина сексолог, семеен терапевт

bundle web banner

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/sexualni-suveti-jeni/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/sexualni-suveti-jeni
Twitter