НОВО! Дали това е правилният партньор за мен и дали имаме ЖИВА ВРЪЗКА

Погледни тези 10 точки и виж колко от тях присъстват в твоите отношения.

 1. Болка, чувство на уязвимост и откритост.

Може би страдаш бъдейки във връзка и не винаги се чувстваш добре, но ако се разделяш страдаш още повече и се чувстваш още по-зле. Да, в жива връзка ти често ще изпитваш болка, защото чрез болка ние се развиваме и лекуваме нашата душа.

Много често ние сме абсалютно мъртви емоционално и спираме да чувстваме каквото и да е. В живата връзка ние се събуждаме и винаги започва с болката. Разбира се в тази връзка ние се чувстваме наистина открити и уязвими, нали разбирате за какво говоря?

 1. Няма никаква стабилност и сигурност.

Живата връзка е като огън. Той угасва ако не хвърляш дервета в него и никога не е стабилен. В живата връзка ти никога не си сигурен до края, че винаги ще бъдеш с този партньор. Защото ако ти приемаш партньора като даденост и си мислиш, че каквото и да правя партньорът ще ме търпи и ще стои с мен – това е вече мъртва връзка. Жив човек постоянно се променя и трябва да работиш яко, за да запазиш това и това е всекодневна работа.

В живата връзка ние имаме страх да загубим партньора, ако спрем да инвестираме. Ние усещаме, че той не е даденост.

 1. Тя съществува само тук и сега.

След щастлив 11 годишен брак бях убедена, че това е завинаги. Разбрах, че не съм била права. Ти не можеш да знаеш дали след 5, 10, 20 години ти ще бъдеш същият и дали пак ще поискаш да бъдеш с този човек. Ние се променяме всеки ден и за мен е грешно да казваме “Aз винаги ще бъда с теб”.

Жива връзка означава: “Aз те обичам сега и ще правя всичко възможно тази любов да продължи, но не мога да ти обещая, че след 20 години ще бъде същото, просто защото не го знам.”

В жива връзка партньорите правят всичко на момента и на момента дават най-доброто един към друг, защото не знаят какво ще се случи в бъде.

В мъртви връзки хората или живеят в миналото (преди години всичко беше толкова прекрасно, в начало много се обичахме) или живеят в бъдещо – един ден ние ще бъдем щастливи.

В живи връзки ние сме щастливи тук и сега!

 1. Свобода да бъдеш себе си.

Огъня има нужда от въздух и ако сложиш капачка отгоре той умира. Така и в живата връзка не може да живее без свобода.

Свобода не означава да отиваш и да правиш секс с много партньори. Не знам защо, но често хората точно така разбират думата “свобода“ в една връзка.

Свобода означава всеки един от нас може да се развива и да прави това, което наистина обича. Да не се отказва от своите ценности и интереси заради връзката.

Например: Ако партньорът ми много работи – аз няма да му поставям условие “ако ме обичаш зарежи работа и бъди с мен”. Аз уважавам, че той обича това, което прави и му давам свобода да бъде себе си.

Освен това ние сме се влюбили в тях точно такива каквито са били в началото и защо трябва да се опитваме да ги променим.

Ако вие имате съвсем различни интереси и просто не се пресичате, много вероятно е, че това не е вашият човек и си задайте въпроса: Наистина ли го обичам и защо избирам да бъда с него?

 1. Жива връзка – Ние се наслаждваме заедно на едни и същите неща.

Ако аз не обичам сняг и ски и за мен това е наказание да отивам на писти, а партньорът ми не може да живее без това и за него това е цялият живот – нашата връзка е обречена на постоянни кавги. Разбира се един-два пъти аз ще го изчакам спокойно на спа, но един ден той ще дойде и ще каже: “Жената на Иван кара ски с него и виждам колко са щастливи да споделят тази емоция, а ти стоиш на спа и аз съм сам и се чувствам сам в най-голямото ми удоволствие, писна ми от това.”

Напиши списък какво наистина ти носи удоволствие. Например: „Аз се наслаждавам на хубава храна в ресторанти, семинари, картини галерии, концерти, разходки в природа, театрър, книги, спокойни вечери с книга, сбирки приятели, които пият само чай и фреш. И ако моя партньор обича същите неща, животът ни става рай. Обаче ако сме коренно различни въпрос на време тази връзка ще се провали.

 1. Общо сексуално ниво.

Не казвам, че трябва да имате луда химия. Трябва да имате едно и също ниво на секс. Познавам двойки, които почти нямат секс обаче много им е хубаво заедно, особенно когато нямат цел да имат деца заедно. Те и двама не искат секс или и двама искат секс всеки ден. Важното да има едно и също ниво не секс. Ако един много сексуален и дори извратен, а другия не обича секс и консервативен – те постоянно ще имат проблеми и ще дойдат и изневерите при тях (въпрос на време).

 1. Промяна – отваряш скрити съкровища в себе си.

Жива връзка винаги носи голяма промяна в себе си. Просто усещаш, че в нея ставаш различен. Може би преди за теб беше важна само работа, но с този партньор започваш да искаш деца и семейство, започваш да готвиш и да ти е хубаво да бъдеш вкъщи. Или обратно, изведнъж искаш да му се докажеш колко си добра и как те бива. Жива връзка винаги носи промяна, просто усещаш, че ставаш различен, защото новият партньор отваря в теб самия някаква нова страна, която преди е била в сянка, т.е. той не те променя и не се налага, отваря в теб това, което ти така или иначе носиш в себе си, просто не си го виждал до сега. Повярвай, ако ти нямаш това нещо в себе си – няма сила, която може да те промени.

Жива връзка само отваря скрити съкровища в нас!

 1. Финансов успех и изобилие.

Тази точка със сигурност ще предизвиква много въпроси – Как пари са свързани с любовта?. Директно! Който е бил на мойте семинари за победители знае, че ние имаме толкова пари колкото имаме любов към себе си. И когато живеем в енергия на любовта и живата връзка вдига това ниво на любовта, тогава изобилието идва с новата сила.

Живата връзка води до много трансформации, а трансформациите  освобождават енергията в нас и ние отиваме нагоре. Освен ако не сме влезнали в сянките си (сянката е тъмната страна на жива връзка, ако се оставаме само на ниво болка и не продължаваме напред към развитие). Само в този случай можем да имаме обратен ефект и да губим всичко.

Но ако ние преодоляхме болка и вървим напред, развиваме се, чувстваме се заредени и щастливи, нашето поле става много красиво, равно и ние привличаме нови клиенти, нови проекти и хора искат да бъдат до нас.

Може да не ми повярвате в начало, но наблюдавайте и ще видете, че е така. Жива връзка носи изобилие.

 1. Истина и честност

Жива връзка не търпи лъжи. Просто не търпи. Ако те ще се появят, те могат да я убият. Тя трябва да бъде максимална чиста и прозрачна. Двамата трявба да са абсалютно честни един с друг. Иначе няма как да се вървят на горе. Понякога истина може да наранява, но тя ни развива. И ако нещо не е направено както трябва – важно е да кажем това на партньора, за да може той да го промени.

И това може би е най-ценното в тази жива връзка, че там наистина можеш да казваш всичко и да усещаш истинска близост. Всяка лъжа изгражда дистанция между нас и в един момент без да го забележим вече сме се отдаличили един от друг.

 1. Имаме перспектива за общо щастливо бъдеще.

Живата връзка има в себе си надежда и общи планове. Ние виждаме как двамата можем да се развиваме и да вървим успоредно към общия успех. Двамата гледаме в една посока. Може би двамата искаме деца или двамата искаме да работим в чужбина, или двамата искаме да се забавляваме без семейство. Просто искаме едно и също нещо и виждаме как точно двама заедно можем да го постигнем имайки нужда един от друг.

Прочетете тези неща още веднъж и попитайте себе си – “От тези 10 точки колко имам аз в моята връзка и дали моята връзка е наистина жива?”

Ще ви напомня още веднъж всички точки:

 1. Болка, чувствам се открит и уязвим.
 2. Нямам никаква стабилност и сигурност.
 3. Живеем тук и сега.
 4. Имам свобода да бъда себе си.
 5. Ние се наслаждаваме на едни и същи неща.
 6. Имаме общо сексуално ниво.
 7. Променям се в тази връзка и отварям скрити съкровища.
 8. Имам нов финансов успех и изобилие.
 9. Истина и честност.
 10. Имаме перспектива за общо щастливо бъдеще.

Отговори:

10-8 – Честито! Ти имаш уникална и красива истински Жива връзка и това е със сигурност правилния за теб партньор в настоящият момент. Пази това нещо и продължавай да държиш това високо ниво. Правете повече и повече неща заедно, имайте нови предизвикателства в отношения, правете си изненади и говорете. Връзката изисква споделяния.

5-7 – Явно сте имали много добро начало, но някъде сте спрели да хвърляте дървета и сега е момента пак да подсилиш огъня. Започнете да говорите откровенно. Казвайте своята болка, покажете уязвимост на партньора, питайте как той се чувства, отидете на семейна терапия или изкарате курс „Гейши“, „Смелоста да обичаме“. Направете нещо по въпроса иначе имате шанс да загубите тази връзка. Сега е момента да спасете любота си.

3-4 – В криза сте и то отдавна! Нещата вече почти мъртви и много се чудете какво да правя да се разделим ли или така да се мъчим. Вие наистина се мъчете.

Напишете и двама своите планове и мечти на близката 1, 3, 5 години и вижте дали вървите в една и съща посока или сте много различни. Дали имате нужда да спасяват тези отношения или стоите там от страх и навик. Бъдете максимално честни.

Понякога раздяла е освобождение и за двама. Знам, че е страшно да го признаете, обаче много е важно и за вас двама. Вярвам с цялото си сърце, че заслужаваш да живееш само в живата връзка.

 

0-2 Какво по дяволите още правим заедно и трябва спешно да се разделим! Вашата връзка умря отдавна. Няма шанс за спасение и двама го знаете. Обаче страхът от самота, от промяна още ви държи заедно и двама страдате и се чувствате нещастни.

За всеки човек има правилня партньор и вие пак ще срещнете любовта. Най-трудното е това да взимете решение за раздяла и самото разделяне.

Така, че седнете и определите дата за раздялата. Поблагодарете си един на друг за щастливите моменти във вашите отношения, пожелайте си щастие един на друг в новите отношения и тръгнете по пътя си сами, но с добри и уважителни чувства към вашият бивш партньор.

 

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/toi-li-e-pravilniyat/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/toi-li-e-pravilniyat
Twitter