Защо жените изневеряват и как да се справим с това?

Тя беше красива, нежна и борбена. Отстрани изглеждаше като идеалната жена – прекрасен брак, дете, успешен бизнес. Когато дойде първия път при мен се учудих каква болка я е довела тук. Защото се изисква много сила и вътрешна болка, за да отидеш при терапевт и да си позволиш открито да говориш за проблемите си.

Тя седна, погледна ме директно в очите и каза: «Аз изневерявам на мъжa си.»
В начина, по който тя каза това си проличаха толкова много скрити чувства: провокация, страх, очакване дали ще я осъдя и как ще реагирам. Но най-много аз долових болка и тъга.

«Разбирам» тихо и отговорих аз и също я погледнах. Няколко секунди просто стояхме и се гледахме една друга. Ясно усещах всички чувства, които бушуваха в сърцето и в онзи момент. Знаех какво е да споделиш такова нещо на непознат човек и просто исках да я подкрепя и окуража.

«Харесва ли ви това?» Започнах внимателно аз.
Тя се замисли: «Да, но не знам как това се отразява на детето ми и дали това е нормално.»
Тя търсеше думи, за да формулира ясно проблема си.
«За вас в момента това явно е нормално, на децата така или иначе ние причиняваме тези травми. Вие правите най-доброто, на което сте способни в момента, и ако можехте да го направите по по-добър начин щяхте.»

Нека ви разкажа малко за женските изневери. Видях, че от моите думи тя се отпусна. Тя имаше нужда от малко пауза и да разбере дали това се случва при всички или само при нея.

Защо изневеряват жените:

 1. Тя се е омъжила за неподходящ мъж. 

  Това е най-често срещаната причина. Проблемът е, че ние жените избираме мъж не на ниво любов или страст, а от желание да избягаме от вкъщи, от страх от самота, от усещане, че вече е време да имаме брак, понякога дори от отмъщение. Но когато ти избираш мъж без любов и желание, тази връзка ще те направи нещастна и тогава центърът на живота ти стават децата. Обаче не се изненадвай, ако при тази липса на любов твоят мъж започне да пие, да стои безработен, да изневерява или да те бие – това са последици от липсата на любов.

 1. Не й достигат емоции.  

  Душата копнее за любов и страст. Ти искаш да разбереш какво е наистина да чувстваш и усещаш, но знаеш, че няма как да получиш това от вкъщи. И когато жената от години се чувства неудовлетворена емоционално , тя винаги, се оглежда и търси приключения навън.

 1. За да накаже своя мъж. 

  Понякога ние жените изневеряваме от желание да накажем или отмъстим на партньора си. Можем по този начин да накажем своя мъж, ако смятаме, че той не изкарва достатъчно пари, че пие или изневерява. Само че правим това без да осъзнаваме, че самите ние сме предизвикали това негово поведение.

 1. Бях пияна или бях в командировка.

  Често обстоятелства имат значение. Но все пак, за да го направи жената трябва да се чувства много нещастна и самотна. Женската изневяра винаги стартира от болка и неудовлетвореност.

 2. Мъжът не е сексуално активен или има сексуални проблеми.

  Често в такъв случай жената чувства, че няма друг избор, за да запази семейството си цяло.

 3.  Просто иска разнообразие и нещо ново. 

  Това често служи като обяснение, но причините са същите като посочените по-горе.

 4. Често жените, които изневеряват имат бащи, които са изневерявали на майките им и затова те самите си избират мъже, които не са сексуални и няма да им изневеряват. И така с времето тези жени се превръщат в своите бащи. Може да бъде и изневеряваща майка.
 5.  Но най-важното е, че вие просто не искате вашия мъж.

  Погледнах към моята клиентка. Тя тихо каза: «никога не съм искала моя мъж, но някак така се получи. Бяхме приятели. Той ми каза, че е добре да бъдеш с приятел, поне това ще е надеждно. Беше ме страх да се остана сама и си казах «поне той ще ме обича.» Баща ми постоянно изневеряваше на майка ми и тя много страдаше, не исках и аз да страдам. Избрах си мъж, за който бях сигурна, че е моногамен като мен. Но се чувствам невидима. Чувствам се толкова сама.
  Когато тя каза всичко това, очите й се напълниха със сълзи и аз видях в тази красива и на пръв поглед уверена жена едно много наранено момиченце, което се страхува да бъде наранено от мъжете. Затова се е научило да бъде силна жена, за да не може никой да я нарани.
  Тя продължи да говори през сълзи: «Той не разбира моите настроения, не забелязва дали съм с нова прическа. Не говорим за нищо друго освен детето ни. Ако не му изневерявам усещам, че нямам никаква енергия и сякаш просто ще умря. И не мога да правя секс с него. Просто не мога. Всичко в мен се съпротивлява на това.» Тя продължи да плаче. Аз просто бях до нея. Бях щастлива, че тя си позволи да говори за болката си. Това е началото на процеса на изцеляване – да погледнеш честно към своята болка и да започнеш да работиш с нея.
  «Защо сте заедно с него?» Попитах я.
  «Заради детето и така ми е по-спокойно.»
  Такъв отговор означава, че човек още не е готов за промяна. Той още не си позволява да избира себе си.
  Много добре знам, че бракът с неправилен човек няма никаква енергия и връзката е отдаван е мъртва. Партньорите трябва да приключат този театър и да си позволяват да бъдат щастливи с други хора. За съжаление, когато страхът ни сковава ние се чувстваме безпомощни да направим тази крачка.
  За да си позволим развод с неправилен мъж първо трябва да си позволим вътрешно да бъдем щастливи и да изберем себе си. Докато това не се случи ние не притежаваме силата да вземем решението за раздяла.

  Какъв е изходът?

  Каквото и решение да вземете така или иначе ще боли.
  Ако продължите да живеете с неправилния мъж и постоянно търсете правилния, това означава дълго време да живеете в страх да бъдете разкрити, в чувство на вина и срам, а те не могат да останат безнаказани. В такива случаи човек започва да пуши, да пие и често се разболява. Това е енергията на сянката, а тя води до болки и смърт.

  Разбира се, можете донякъде да се научите да обичате своя мъж, да се грижите за него, да му благодарите и да му се радвате. Но ако няма истинска любов между вас, всичко това ще доведе само до добри приятелски отношения с него, като брат и сестра или майка и син. Но това със сигурност няма да ви направи истински щастлива като жена.
  От друга страна, ако спрете да му изневерявате, ще спрете чувството на вина и страх и поне ще има усещането, че правите всичко правилно. Това е също голяма стъпка. Но енергия ще потърси друг начин да се набави. Това е подходящ момент да започнете нова работа, нова професия, да отделите повече време за себе си и детето. Това е добре, защото това са все стъпки в посока лично развитие. Но трябва да знаете, че дори и така, едва ли ще се почувствате щастлива като жена.

  Ако си тръгнете от неправилния мъж, ще преминете през най-големия си страх – самотата. Вероятно много хора ще ви осъдят и няма да ви подкрепят. Няма да е лесно и за детето. Ще ви се наложи да се научите да живеете със себе си, но гарантирам, че страхът постепенно ще отмине и ще видите какво означава истински живот. Така ще си дадете шанс да срещнете истинската любов.
  Първо, важно е да сте щастлива със самата себе си. Само тогава ще можете да освободите пространство за любов с правилния мъж.
  А детето – за него най-важното е да види майка си щастлива, обичана и желана.
  Ако вашия мъж ви обича истински, той ще продължи да бъде грижовен баща. Ако не ви обича, той и сега не се грижи за вашето дете и няма голям смисъл от цялото нещо.

  В крайната сметка всяка една от вас ще вземе решение, но каквото и да направите ръководете се от любовта към себе си и вярата в чудеса.

  Обичам ви,
  Наталия

  Ако ви трябва моята помощ, заповядайте на индивидуални консултации или курс Гейши.

   

 

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/zashto-jenite-izneveryavat/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/zashto-jenite-izneveryavat
Twitter