Александър Каратерзиян

За контакт: Михаела | тел. 0899 928367 | Мейл: coach@natalia.bg

Александър Каратерзиян

Казвам се Александър Каратерзиян и съм астропсихолог. Роден съм на 23.10.1993г. Казвам тази дата за онези от вас, които имат понятие от астрология и вероятно им е любопитно. Бих казал, че съм психолог и емпат по душа и поради тази причина имам таланта да намирам слабите места в другите, независимо дали в ситуация на живо или чрез наталната им карта. Бих ги нарекъл, местата, където се събира гной в тялото, метафорично казано и същевременно имам вътрешната потребност да правя, така че да предизвикам тази “гной” да излезе навън, което е болезнено, като правя това и със самия себе си, в продължение на целия си живот, защото смятам, че това е единственият начин да се развиваме, да бъдем по-щастливи и съзнати и да управляваме собствения си живот, а не той нас да управлява. В този смисъл съм привърженик на тезата, че всеки един човек може да хване живота си в ръце, да го модифицира, съобразявайки се със своите дадености, със своята кармична обремененост и да извади най-доброто от него, както да извади на преден план своите таланти, силни страни, така и да използва недостатъците си в своя полза. Именно на тези неща се опирам, когато консултирам хората, които имат нужда от помощ. Първото нещо, което се опитвам да правя, е да ги науча да следват тези принципи, защото оттам нататък, когато положат този фундамент в себе си, на тях им става много по-лесно да започнат да движат живота си в ново направление или да го разчистят от нещата, които те сами слагат като пречки. Тук идва другият ключов момент, да осъзнаем, че ние сами слагам “прът” в колелата, които движат нашия житейски път и никой не е виновен за това, освен самите ние.

Много поддържам тази теза, не само, защото съм се родил с този начин на мислене, възпитали са ме по този начин в моето детство, но и съм го видял сред хиляди хора, че работи този модел и че той е реален.

💥Как използвам своите недостатъци?

Заговорих за това как да използваме своите недостатъци, таланти и че аз правя всичко това, което писах със самия себе си. Всъщност, другата теза, в която съм дълбоко убеден, както аз, така и много успешни хора по света, в професионален план, е, че те живеят това, на което учат другите, с което им помагат. В този смисъл, всички изводи, до които съм достигнал, както в психологията, така и в астрологията са дълбоко изпитани от мен, на практика. Знаете, че аз държа много на практическите решения, които ви давам като съвети, а не само теоретични знания или философии, които няма да ви помогнат изобщо.

Недостатъците, които аз имам, касаят най-вече моя личен живот, отношенията ми с другите хора, любовните връзки, които съм имал. В живота ми, неща, които съм смятал, че е нужно да направя по определен начин без да се информирам от достатъчно други източници, от мнението на други хора. Това се отнася за всички сфери от моя живот. Мога да ви дам пример с това, че не съм бил достатъчно уверен в дадени ситуации, че съм бил прекалено припрян, че съм искал нещо да се случи на всяка цена, че не съм проявявал достатъчно разбиране към определен човек, че не съм слушал достатъчно себе си и своите вътрешни потребности и т.н. От друга страна, както споменах, имам талант и също така съм много осъзнат, което ми позволи да обърна тези качества в своя полза, като осъзнато съм работил над тях години наред, отчитал съм какви действия съм предприемал във всеки един момент, ситуация, как това е повлияло и в живота си, по този начин, аз продължавам да правя експерименти, за да определя кой начин е най-работещ.

💥Как реших да се занимавам с астрология и с психологическа астрология?

Целият опит, през който съм преминал дотук, ясно ми е показал, че аз съм психолог вътре в себе си, защото умея да разбирам, по този начин, процесите, които се случват в живота на всички от нас и същевременно съм чел литература по този въпрос като съм привърженик на Зигмунд Фройд, Карл Юнг и на Уейн Дайер. Мога да кажа, че чрез техните знания съм надградил с много голяма посока и продължавам да го правя, защото друга ценност, която имам е, че смятам, че човек е способен да се развива до края на живота си, че това му е твърде необходимо и съм видял доказателство за това, като съм видял колко хора са били активни до късна възраст и как това ги е поддържало по-жизнени и млади. Това е нещо, което се опитвам да предам и на вас, като убеждение. В следствие на тези мои интереси, като един млад, любопитен човек гледах различни клипове в интернет на тази тематика, попаднах на клипове, в които се говори за връзката между астрология и психология, и ми стана супер интересно, започнах много да чета по астрология, да се интересувам, обучих се на курс в Българска астрологична асоциация и докато се учих продължих да надграждам, да събирам много натални карти на различни хора, да ги анализирам и така още по време на курса надградих много.

До този момент съм анализирал над 7000 натални карти. Интересното, което открих е, че всичко, което съм знаел от психологията на 100% се вижда в една натална карта и това ме мотивира да направя много собствени проучвани и анализи, които също включих в обучението, което правя по астрология и астропсихология. Смея да кажа, че това са неща, които дори не се учат или много слабо се засягат, когато човек учи психология в университета, защото съм разглеждал какви са програмите. За тези знания човек е нужно да има афинитет, да чете много допълнителна литература, за да се развива. Затова и няма да откриете друг астролог в България, който да поднася по този начин информацията, да прави такива анализи, тълкувания, при това без изобщо да ви е виждал, без да си е говорил с вас, защото, поне аз не познавай някой, който толкова задълбочено да се интересува и от двете науки.

Друга причина, поради която осъществявам обучение по астрология е, че бих искал да предам този начин на мислене и на онези от вас, които се интересуват повече, за да могат да надграждат и да достигнат до още по-големи открития, да издигнат те сами или заедно с мен астрологията на едно ново ниво. Непознато на съвременния свят. Ако можем да минимизираме влиянието на всички онези, които правят общи прогнози за зодии, общи прогнози за всички хора по света и по този начин слагат едно петно на астрологията като знание, което няма голяма стойност.

💥Други причини, поради, които съм избрал астрологията.

Астрологията, освен че включва в себе си много психология, тя включва и всички области от нашия живот. Това са отношения с приятели, близки роднини, партньори, професионална реализация, бизнес развитие, здраве, финансови ресурси и т.н. Тъй като аз съм човек, който не се интересува само от психология, но и от много други неща, като политика, различни спортове, нови технологии, бизнес развитие на успешните хора, както в България, така и по света, как те печелят парите, какъв начин на мислене имат, защо има толкова нещастни семейства по света, в каква семейна среда израстват много деца по света, какви благотворителни кампании се организират, какви професии съществуват, какви начини за лечение съществуват, освен традиционните.

Всички тези интереси на мен ми носеха знания, подхранваха моя ум, но на практика не ми носеха нищо, освен това, че имах теми за разговори с интересни хора, че се развивах в професията си, но това не ми беше достатъчно, защото, както споменах, имах други вътрешни потребности и когато открих астрологията, много бързо разбрах, че мога да обединя всички интереси, които имам, в нея, и по този начин да ги използвам като така имам по-различен поглед над една натална карта, мога да видя много повече неща в нея, отколкото съм чел в книгите по астрология. За тази цел е важно човек и да има широк мироглед. Аз го наричам, отворено съзнание, за да може да поема повече и повече информация, която след това да използва.

💥Кои са моите ценности?

Вече ви споменах за някои от моите ценности, но бих искал да ви запозная и с някои други, които смятам, че са важни, за да може един човек да бъде истински щастлив и да бъде конструктивен сам за себе си.

Смятам, че е важно всяко дете да бъде отглеждано от щастливи родители, независимо дали те са разделени или не. Смятам, че е важно то да си има бащина и майчина фигура за пример в живота си. Смятам, че никой няма право да малтретира психически или физически друг човек, независимо дали е дете или е по-възрастен. Смятам, че е важно всеки от нас да бъде вътрешно свободен, да се бори за тази свобода и да не се опитва да вярва, че може да бъде независим, а да приема факта, че има ситуации и хора, от които винаги ще бъде зависим. Смятам, че всеки човек е нужно да проявява зрялост и отговорност по отношение на решенията, които взима в живота си. Важно е той да застава зад тях, независимо какво ще му коства. Смятам, че човек е жизнено важно да бъде адаптивен към ситуациите, в които попада. Смятам, че мъжът е нужно да бъде водеща, инициативна, прагматична, отговорна, уверена фигура, а жената е нужно да бъде слаба, нежна, емоционална, ранима, грижовна фигура. Смятам, че човек е важно да отстоява себе си, да поставя граници в отношенията си с другите, да не изневерява на себе си и да бъде винаги честен със самия себе си. Смятам, че човек е важно да познава себе си и да удовлетворява вътрешните си потребности. Смятам, че е важно човек да умее да изразява свободно своите чувства и емоции. Смятам, че човек е важно да обича всички свои близки роднини и да ги уважава, независимо от това какви общи преживявания са имали заедно.