Женската енергия: как да се събира и задържаЖивота е прекрасен, когато жената е пълна с енергия. Ние се чувстваме прекрасно, всичко ни се получава, пълни сме със сили и идеи. Хората, вещи, информация, събития сами се привличат в живота ни. Хубаво е, когато жената е пълна с енергия.

Но какво се прави, когато енергията липсва или е в по-малки количества от необходимото? Нека да видим. 

 

Ние „изразходваме” енергията, когато позволяваме да бъдат нарушени нашите граници. Всеки път, когато се съгласяваме с това, което категорично не харесваме, ние губим енергията. Само си предствете, колко енергия хабите, за да преодолявате собствената съпротива и да се самонавивате, да измисляте логично обяснение на това, което не искате да правите. За отстояването на границите в центъра ни “Be You“ провеждаме редовната практика „Шу. Енергията на увереността“ https://natalia.bg/HWA/praktika-shu/

Ние „изливаме” енергията, когато лъжем себе си. Така ние губим връзка със себе си, или фактически, изключваме себе си от източника на енергията. Вие може да смятате колкото искате, че букет от рози ще изглежда по-добре в стаята ви, но колко дълго те ще миришат?

Ние „изразходваме” енергията, когато забравяме да почиваме. Трябват ли обяснения?

Ние „изразходваме” енергията, когато търпим. Неясно какво, неясно за какво. Когато започвате нова работа вие точно разбирате защо го правите: пари, опит, нови запознанства, социални придобивки или още нещо. Но ако ви се вземат всичките ползи от това, което правите, но пак да бъдете помолени да работите същото… ще го правите ли със същата енергия и удоволствие?

Дайте си сметка къде търпите без никаква полза за себе си. Откажете се да търпите или дайте смисъл на това заради което търпите. Важно е този смисъл да касае вас лично, е не някой друг. Вариант: „Аз търпя, той да се промени” – не е подходящ!

Ние „изразходваме” енергията, когато се сърдим, вместо да прощаваме. Жената е построена по следния начин, че основната си работа тя извършва вътре в себе си. Колко секунди са ви необходими за да разиграете блокбастър „Защо той не дига телефона?”

Женската енергия – това е енергията на хаоса. Силна и мощна. И всеки път, когато ние намисляме, измисляме, премисляме вместо да попитаме, да разберем или помолим – ние хабим огромното количество енергия.

Ние „изразходваме” енергията, когато не се занимаваме със своето дело. Не е тайна, че един от най-мощните ресурси – това е любимото дело. Целият свят се крепи върху баланса „взимане и даване”. Занимавайки се с нелюбимото дело, вие давате от времето си и заедно с него и енергията си, която след това не се попълва. Дори с парите.

Ще си купите ли време и женската енергия с пари?

Ние „изразходваме” енергията, когато позволяваме на негативното да влиза в живота ни. Всяка жена са ражда за щастие и удоволствие. Обаче, ако позволявате на околните да ви говорят негативно, или самата вие гледате предавания, четете книги и новини само с негативното съдържание, къде е мястото за удоволствието?

Излиза, че вие живеете спрямо чужда „програма”. Това е като да се направи торта в микровълновата: възможно е но с какви усилия?

 

Ние „изразходваме” енергията, когато клюкарстваме. Да, момичета. Не се изпълваме, а изразходваме! Където е вниманието там и енергията! Ако вие обсъждате идеи, проекти, мисли, тогава се обогатявате. Вие можете да обсъждате другите хора за да поемете от техния опит. Обаче, ако просто клюкарствате, тогава подхранвате други хора за своя сметка със собствената си енергия.  

Ние „изразходваме” енергията, когато се страхуваме. Когато човекът се страхува, той спира да диша. Ако не дишаме с пълни гърди, а в нашия (женския) случай – „с пълен корем”, тогава ние все едно се отказваме от полагащата се за нас енергия. За преживяването на страховете, дисбаланса, напрежението много добре помага практиката „Чакровото дишане“ https://natalia.bg/HWA/praktika-chakrovo-dishane/

Ние „изразходваме ” енергията, когато чакаме, че животът ще се промени. Вместо да живеем така както искаме.  Практиката „Рефлекс на Оргазъма“ подпомага развитието на вътрешната сила на привличане в живота от това, което се нуждаем https://natalia.bg/HWA/energiq-na-strastta-refleks-na-orgazuma/

Ние „изразходваме” енергията, когато критикуваме себе си и живеем в самообвиненията.  

 

Проследете, как губите своята енергия. Спрете да го правите още от днес. Променяйте „изразходването” на енергията с нейното изпълване.

 

Изпълване с женската енергия: 8 начина

 1. Ние се изпълваме чрез удоволствията. Направете си списък от 100 точки, какво ви носи удоволствие. Пишете всичко каквото ви идва. Гледайте да попълвате списък с „искам” всеки ден.
 2. Ние се изпълваме през нови положителни емоции. Например, когато пътешестваме, носим в живота си нещо ново, запознаваме се с нови хора, получаваме нови знания.
 3. Ние се изпълваме, когато забавяме темпото. Опитайте да отделите 20 минути за кафе, за да вдишате аромата, да вкусите вкуса му, да получите удоволствие от докосването на горещата течност. Приятно ли е?

Какво ще се случи, ако погълнете тази божествена напитка на крак за една минута? Дали ще ви се хареса както в първия случай? Разбира се не, вие просто нищо няма да успеете да усетите.

 1. Ние се изпълваме, когато се занимаваме с творчество. Първоначалната женската енергия – това е енергията на творчеството. Освен това, жената изразходва негативните емоции с нейната помощ, и по този начин променя енергията в позитивна.
  1. Ние се изпълваме, когато в живота ни има вяра. Вяра в себе си, в живота, в хората.
  2. Ние се изпълваме, когато поддържаме тялото си. Точно тялото – най-големият източник на удоволствията. Подхождат всякакви телесни практики, сауна, басейн, работа с интимните мускули.

   

  Между другото женската зона – един вид е „дъно” за енергийният ни съд.

  Ние се изпълваме, когато подреждаме пространството си. Спомнете си, колко по-различно се чувствете вкъщи след ремонт или с новите пердета.

  Ние се изпълваме тогава, когато правим това, каквото наистина искаме.

  Глезете себе си, наслаждавайте се и бъдете изпълнени!

   

  С любов, Анастасия Шахматова,
  треньор към «Школата на Лариса Ренар в България». 

     

Подходящи тренинги за изпълване с женската енергия са:

Тренинг „Природата на Женствеността“ 

Тренинг „Любовница. Сияние на страстта“ 

Тренинг „Сила на Увереността. Хазяйка“ 

Тренинг „Прелест на Любовта. Момиче“ 

Тренинг „Крилата на свободата. Кралица“ 

Тренинг „Кръгът на Женската Сила“ 

 

Споделяне