Преждевременна еякулация и техники за задържанеСтатистически, около 30% от мъжете страдат от преждевременна еякулация. Често клиентите ми се оплакват, че много се притесняват от този проблем. Случва се обаче хората да бъркат нормалният, но не много продължителен секс, с преждевременна еякулация. Това е голяма грешка!

Нека да разберем първо как да дефинираме преждевременната еякулация. Когато един мъж свършва преждевременно, той трябва да се лекува. Когато обаче става въпрос за бърз секс, тогава е въпрос на малко повече знания и тренировки. В тази статия ще получите всички отговори относно как да направите секса по-продължителен и да успеете да задоволите партньорката си.

Да започнем с факти!

Средностатистически, половият акт протича между 3 и 11 минути. Ако сексът продължава поне три минути, тогава не става въпрос за преждевременно свършване. Преждевременната еякулация е факт, когато половият акт продължава от няколко секунди до 2-3 минути и това се случва редовно.

Възможно е да има преждевременна еякулация, която се появява при определени условия и не по-често от веднъж на няколко месеца. Това може да се случи в ситуации като силно привличане към нов партньор, силна полова конституция, след дълго въздържание, при нередовен полов живот и т.н. След първия бърз полов акт мъжът има нужда от време, за да възстанови силите си и невинаги може да действа веднага. Проявете търпение и разбиране, скъпи дами!
Ако сте установили, че не страдате от преждевременна еякулация, но бихте искали да правите секс по-дълго време, четете надолу.

1. Техника „стоп-старт”
Много е важно да бъдете в хармония с тялото си. Усещайте всеки момент от своята възбуда, особено в момента, когато сте стигнали до точката, от която вече няма връщане. Когато усетите, че доближавате до края, използвайте правилото „стоп-старт” – спирате и дишате дълбоко, докато не усетите, че леко сте отдалечили от оргазма.

За да контролирате този процес е важно да се научите да разпределяте възбудата на нива от 0 до 10. Нула значи, че няма никаква сексуална възбуда, а 10 е оргазъм. Пробвайте да спирате на 7, за да не стигнете до 8-9, където вече няма да можете да се върнете.

Първо можете да пробвате с мастурбация. Всеки път, когато мастурбирате, пробвайте да не вдигате възбудата повече от 5-6 и останете на това ниво поне 10-20 минути. Важно е да го практикувате поне няколко пъти седмично. Когато се научите сам, можете да пробвате и по време на половия акт. Усетите ли, че доближавате до 7, спирате и дишате дълбоко. Можете дори да извадите члена от влагалището и да смените позата.

2. Прелюдия преди секса
Мъжете и жените имат различни разбирания относно какво значи да правиш секс. За жената това означава да се целува, той да й прави орален секс, да играе с пръстите си и т.н. За мъжа сексът представлява времето от проникването във вагината или ануса, до оргазма. Ако отделите 5-10 минути за кунилингус (орален секс), поиграете си с нея с пръсти (2-5 минути) и спирате за кратко по време на самия полов акт, вие със сигурност ще я докарате до оргазъм и тя ще бъде впечатлена от уменията ви!

3. Мисли по време на секс!
Още една препоръка – мислете, докато правите секс! Доказано е, че мъжете или чувстват, или мислят (за разлика от жените, които го правят едновременно). Тоест, работи или главата, или главичката! Ако започнете да мислите за нещо (за работа, коли, политика), тогава по-малко ще усещате и можете да удължите секса.

4. Използвай задържаща козметика
Можете да използвате специални лубриканти, спрейове или презервативи за задържане на еякулацията, които удължават половия акт. Не се притеснявайте, в употребата им няма нищо неестествено и за това работи цяла индустрия!

Препоръки:

Задържащ спрей на билкова основа: http://www.sexwell.bg/sex-apteka/zadarzhashti/long-love-sexwell-spray-30ml/

Задържащ спрей с лидокаин:http://www.sexwell.bg/sex-apteka/zadarzhashti/delay-spray-dooz-14000-40ml/

Лубрикант със задържащ ефект: http://www.sexwell.bg/sex-apteka/zadarzhashti/sportex-jelly-maraton-gel-50ml/

Презерватив за задържане на еякулацията:http://www.sexwell.bg/sex-apteka/prezervativi/condom-long-love/
5. Тренирай
Колкото по-добре са развити мускулите на гърба и таза, толкова по-лесно е да контролирате възбудата си. Кегеловите упражнения са полезни не само за жените, но и за мъжете! Всичко е във ваши ръце – издържливостта не е някаква магия, тя е само вътрешна дисциплина и работа!

Хубавият секс се получава тогава, когато има доверие и близост в сексуалните отношения. Няма смисъл да играете ролята на супер голям мъжкар, защото по такъв начин само се отдалечавате от удоволствието и истинските отношения. Бъдете себе си и споделяйте какво се случва с вас и вашето тяло. Партньорка много ще оцени вашата честност и ще ви прости липсата на знание или опит. Няма да ви прости само, ако остане незадоволена и неразбрана. Да правиш истински секс изисква зрялост, смелост и сила!

Подобни теми:

Нямам желание да правя секс!

Сексуални съвети за жени

Малък ми е…какво да правя?!

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина сексолог, семеен терапевт

bundle web banner

Споделяне