Как да получиш оргазъмТехники за подобряване на оргазма при жените. Преди да разберете как да получите оргазъм, трябва да определите какви оргазми е СПОСОБНА да изпитва дадена жена.

1. Първият вид оргазъм – този, който жените изпитват най-често, е клиторен (той може да бъде изживян от 80-90% от жените)

Как да го постигнеш?

Сама– най-лесният начин е с мастурбация (с помощта на пръстите, душа, секс играчки, при притискане на бедрата едно към друго, при каране на колело или езда на кон).

С партньора – така също можеш да го постигнеш – в позата, когато жената е (поза “Ездач”) или когато партньорът стимулира клитора с езика или пръстите си.

Особености:този тип оргазъм е бил описан за първи път от Зигмунд Фройд. Той е най-лесен за получаване. Много е бърз и дава леко удовлетворение. Почти всяка жена го получава сама, но не винаги с партньора си.

Времетраене и как протича:Клиторният оргазъм протича от 1 до 3 секунди. Доста прилича на мъжкия оргазъм. Само че не е толкова силен.

2. Вторият тип, който също срещаме доста често е вагиналният оргазъм (изпитват го 40-50% от жените).

Как да го постигнеш?

Сама – при използване на фалоимитатор и при натискане на G-точката, която се намира в горната част на влагалището на 5-7 см навътре в посока на пикочният мехур към корема. Въздействието трябва да бъде като лек удар с двата пръста. Идеята е, че нещо трябва да бъде вътре и да те изпълва.

С партньорапри проникване с члена във вагината. Също и с пръсти с натискане на G-точката или в обратната на мисионерската поза, когато жената, а не мъжа, заема горната позиция отгоре. Също може да го получиш и в поза “Ездач” и когато жената се движи от една страна на друга (от лицето на мъжа в посока на гърба) без да вдига своето тяло от неговото. При тази поза, ако тя се изпълнява повече от 3-4 минути, ерекцията на мъжа може да спадне – затова отвреме навреме правете и движения отгоре-надолу, за да стимулира члена му.

Особености:вагиналният оргазъм причинява спазми или конвулсии във влагалището и в долната част на корема. Усещането прилича на вълни от удоволствие, които се усилват, ако партньорът продължи да се движи. В момента на самия оргазъм партньорът трябва да забави темпото, но след кулминацията (след 2-7 секунди) е добре пак да започне да прави първо бавни, а след това по-бързи движения – така той ще доведе жената до нов оргазъм. Тя може да изпитва от един до 5-6 оргазма наведнъж.

Времетраене и как протича: вагиналният оргазъм е по-дълъг от клиторния и е като вълна, която не е толкова силна и ярка, но пък е по-продължителна, понякога трае от 3 до 30 секунди.

3. Третият тип оргазъм е така наричената женска еякулация (получават я 30-40% от жените).

Как да я постигнеш:Този тип оргазъм се получава при стимулиране на G-точката и горната част на стената на влагалището, която на свой ред натиска пикочния мехур. Затова първата реакция е сякаш имаш нужда да уринираш и затова доста често жената спира дотук. Не бива да се отказваш – ако продължиш наистина ще се излее някаква течност, но какво от това, когато ти този оргазъм те отвежда в друго измерение на света. Учените са правили проучване и са доказали, че при този оргазъм-еякулация енцефалограмата на мозъка при жената е същата както при монасите, които няколко години са медитирали, за да постигнат това състояние! Понякога тази еякулация можеш да получиш и при продължителен кунилингус.

Сама – можеш да го постигнеш с фалоимитатор при едновременно стимулиране на клитора и влагалището с различна скорост. Но не е никак лесно.

С партньора– при стимулация на клитора с език (правилното изпълнение на кунилингус е цяла наука!) и при едновременно натискане на G-точката с пръсти.

Особености:женската еякулация се състои от урина и женски сокове от матката, които заедно образуват течност без почти никаква миризма. Така че, скъпи жени, няма повод за притеснение. Някои жени смятат този оргазъм за неволево уриниране, но женската еякулация няма нещо общо с това. Би било добре, преди да правите секс да уринирате и да сложите отдолу хавлии, за да ви е по-спокойно. Мъжете много ще се гордеят със себе си, ако могат да предизвикат тази еякулация при вас. И след такъв оргазъм вие смело можете да му кажете: с теб аз станах Истинска жена! При този тип оргазъм мъжът наистина е сигурен, че вие сте свършили.

Времетраене и как протича:винаги възниква неочаквано. Не можеш да контролираш кога еякулацията ще се появи. При отпускане, тя идва сама. Протича няколко секунди и след нея има още 5-10 секунди приятно усещане. В този момент мъжът трябва да ви остави на спокойствие. Тя доста прилича на мъжкия оргазъм и мъжете трябва да разберат защо не искаме да ни докосват точно след този оргазъм.

4. Четвъртият вид е анален оргазъм (изпитват го 30% от жените).

Интересен е фактът, че точно аналният оргазъм може да бъде получен от жените най-бързо, но често те го избягват заради предразсъдъци и комплекси.

Как да го постигнеш? При анален секс. За начало е добре, ако мъжът е отпред, и леко гали клитора, докато жената се опитва максимално да се отпусне в зоната на ануса. При анален секс стените на матката се намират доста близо. Дори по-близо, отколкото при вагинално проникване. Затова при анален секс е много лесно да получиш маточен оргазъм. Маточният оргазъм възниква при натискане на маточните стени. Аналният секс – това е секс, който задължително е свързан с максимално доверие към партньора. Само ако му имате доверие, можете да се отпуснете и да получите удоволствие. Аналният секс не е обвързан с размера на члена. Дори в случай на по-голям размер при правилна подготовка и голямо количество лубрикант, той може да бъде безболезнен и приятен.

Особености: при аналния секс най-важното е подготовката. Винаги трябва да се започва с проникване с един пръст и задължително със специален крем (без лидокаин, той намалява усещането и може да доведе до травми – болката е критерий, че нещо трябва да промените) или олио, въпреки че специалният лубрикант е за предпочитане. След като един пръст прониква лесно, партньорът вкарва втори и трети пръст, а после може да предложи на жената сама да постави члена вътре. Това, че тя го слага сама, намалява страха и и нейното чувство е, че контролира ситуацията.

Когато той прониква само с главичката, този момент е най-болезнен и тук е добре да се спре за малко, докато тя свикне и той може да погали клитора й. След като жената малко отпусне мускулите, може да се продължи и да се вкара целият член. Жените в този момент трябва да се стараят максимално да се отпуснат – като при акт на дефекация.

Времетраене и как протича: аналният оргазъм може да трае от 30 секунди до 3 минути (последното е ако се комбинира с маточен). Той е много силен и доста продължителен, при условие, че жената е отпусната. Протича като вълни и конвулсии, които отначало не са толкова силни, но нарастват с последващите тласъци. Той също може да бъде множествен, ако мъжът не преустановява акта. Интересно, че точно при този тип секс паузите са по-важни от движенията. Понякога само това че има проникване и не се прави НИЩО дава на жената много повече усещания, отколкото активните движения.

Физиологията, разбира се, има значение, но доста често всичко, което ви пречи е само във вашата глава. Сексът – това е дар и само от нас зависи дали ще ползваме този дар и дали ще получаваме удоволствие от него, вместо да ограничаваме себе си.

Свързани теми:

Сексуалната култура в България

Какво означава идеална любовница според българските мъже?

Скрити сексуални сигнали

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкинасексолог, семеен терапевт

Споделяне