Причини защо една жена не получава оргазъмПреди да говорим за психологическите причини за липсата на оргазъм, трябва да бъдем сигурни, че жената няма физиологически причини. Ако тя достига до върха при мастурбация, това означава, че тя няма физиологични проблеми и трябва да работи с глава си.

А ето и какви могат да са причините в главата й:

1. Неспособност да се отпусне с партньора си. Липсва доверие към партньора – когато нямаш доверие на мъжа до теб, не можеш да му позволиш той да предизвика и да стане свидетел на твоя оргазъм.

2. Страхове: страх да не забременееш, страх от болести, страх да отдадеш себе си и да загубиш своите граници, страх че ще бъдеш с некрасиво лице по време на оргазма, страх от близост.

3. Неправилно дишане (правилното дишане по време на секса е винаги през устата и в идеалния вариант в еднакъв ритъм с партньора)

4. Неподходящи условия (ако наблизо има други хора, или леглото е много неудобно, студено или горещо и т.н.)

5. Личните комплекси и притеснения, че нещо не е наред с тялото ви. Например миризма, в цикъл сте или мислите, че коремът ви е голям, гърдите не са красиви и т.н.

6. Строго или неправилно възпитание, при което сексът е обявен за нещо мръсно и лошо. Най-често и майката не е получавала оргазми и е казвала на своята дъщеря, че това е нормално и такава е женската съдба.

7. Неприемане и липса на информация за себе си и своето тяло . Страх да не би да получиш женска еякулация, която смяташ за неволево уриниране, неразбиране какво се случва с теб по време на оргазъм.

8. Негативен опит в миналото. Доста често ако партньорът е бил неопитен или не е положил усилия, за да предизвика удоволствие при жената, тя решава че сексът е нещо неприятно и измислено за мъже.

9. Ако тя знае, че това е само за една вечер. Не възприема партньорът сериозно и не иска да се разкрие пред него, защото оргазмът е нещо доста интимно.

10. Прекалено много мисли за оргазма и се старае много

11. Партньорът свършва много бързо (това означава до 5 минути) и трябва да му се помага да отложи еякулацията.

Свързани теми:

Основни правила за френска любов

Пътуване до разнообразието в секса

Сексуални съвети за жени

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкинасексолог, семеен терапевт

bundle web banner da

Споделяне