Среща с духовни водачиВсеки един от нас има духовни водачи, без значение дали вярва в тях или не. Това са същества, които се грижат за нас и ни напътстват през целия ни живот. Пo време на индивидуални сесии съм виждала различни видове духовни водачи. За някои клиенти те се явяват под формата на старец, мъдрец с бяла брада, бляскава енергия, фея, животни, анимационни герои или архитипни образи. Те могат да приемат всякаква форма.

Има различни теории, които изследователите на минали животи са описали за духовните водачи. Те са черпили информация от сесиите с различните си клиенти през годините на практиката им. Според един от първите изследователи на минали животи, Д-р Майкъл Нютон, духовните водачи са много напреднали души, които са завършили циклите си на прераждане и сега помагат на другите души да постигнат същото.

Друга теория е, че част от нашата душа остава в духовния план и се грижи за нас и ни напътства през целия ни живот на Земята. Тази част от нашата душа се нарича Висш Аз. Тя е тази, която следи дали изпълняваме това, което сме планирали преди да се родим на Земята.

Всеки един от нас преди да се роди прави подробен план на живота си. Избира опитностите, които да преживее, избира в какво тяло да се роди, избира родителите си, партньора и обкръжението си. Този план се прави подробно в присъствието на духовните водачи. Това се нарича „момента на планирането“. Целта на всяка душа е да преживява опитности, чрез които да напредва в своето развитие. След като се родим на Земята забравяме всичко това. Понякога се случва да се отклоняваме от плана на душата. В такива случаи нашите духовни водачи могат да ни помогнат да се върнем към плана ни, стига да ги помолим за това.

Имаме по няколко духовни водача, които отговарят за различни направления в живота ни – семейство, работа, взаимоотношения. Имаме един главен водач, а другите се появяват в различните предизвикателства, които срещаме в различните сфери на живота.

Много деца преживяват първата си среща с духовните си водачи в лицето на въображаеми приятели. До 4-5 годишна възраст децата помнят миналите си животи. Имат бистро съзнание, сензитивни са и виждат и усещат неща, които ние не виждаме в „будно“ ниво. До тази възраст мозъчната дейност при децата протича в тета честота (4-8 херца в секунда).  Честотата, в която се прави регресия. В тази честота протича и по-голямата част от съня ни. Тета вълните са свързани с творчеството, вътрешното фокусиране и дълбоката релаксация. Можем да постигнем това състояние в медитация, хипноза, регресия. Това е напълно естествено състояние на мозъка, в което “изпадаме” по няколко пъти на ден.

 

Image result for духовен водач

Комуникираме с духовните си водачи по няколко начина:

  1. Чрез интуицията

Интуицията е усещане, което е трудно да обясним. Когато сметнат за нужно, нашите духовни водачи ни изпращат послания, чрез интуитивни проблясъци и прозрения. Всеки път, когато имаме чувството, че знаем нещо инстинктивно, то е поради една от следните причини: 1) духовният водач ни изпраща нужната информация; 2) усвоили сме този урок в предишно прераждане и душата ни знае кое е най-доброто за нас.

     2. Чрез вътрешно чувство/усещане

Хубава идея е да обръщаме внимание на такива усещания. Те се появяват в ситуации, в които духовният ни водач се опитва да ни предаде нещо важно или да ни накара да преосмислим решението, което сме взели. Това е момента когато сме взели уж правилно решение на база логика, но имаме усещане, че не е точно така.

     3. Случайни срещи

Психиатърът Карл Юнг изследва тези невъзможни съвпадения и за да ги обясни използва термина синхроничност. Според него има висши сили, които се грижат да се случат определени събития.

Няма как да не Ви се е случвало да срещнете някого случайно или когато сте си помислили за даден човек, да го срещнете в същия момент. За нас е приятно съвпадение, но всъщност е дело на нашите духовни водачи.

Срещите с духовните водачи протичат по различен начин при всеки човек.

Понякога мълчат и не дават информация. Понякога са забавни и се смеят, разсмиват и клиентите. Има случаи, в които са строги и намръщени и отговорът им е : „Защо ме занимаваш? Ти знаеш най-добре!“

В индивидуалните сесии съм чувала различни напътствия от: „Сготви винен кебап на мъжа си“, до „Каквото и да правиш, не забравяй да се наслаждаваш и …  да дишаш дълбоко!“

Image result for регресияСрещите с духовните водачи са зареждащи, емоционални, забавни и интересни. В тяхно присъствие изпитваме чувство на спокойствие и лекота! Когато имам нужда, знам, че те са там, готови да ми помогнат и да ме заредят с ентусиазъм.

Ако искате да се срещнете с Вашите духовни водачи и да изпитате какво е чувството да сте с тях, заповядайте!

С любов и уважение,

Марияна Шенкова

Регресивен терапевт

 

Споделяне