Честен човек ли сте?

Едни от важните черти на алфа-хората (при положение, че ние говорим за истински алфа) са честноста и смелоста. Тези две качества обикновено вървят заедно.

Честността може да се прояви на четири основни нива:

– да кажете честно на себе за другия човек
– да кажете честно на другия за себе си
– казвате честно на другия за другия
– и последно, но и най-трудното – да кажете честно на себе си за себе си.

Повечето хора живеят в илюзия, че те са много честни. Всъщност много малък процент от тях наистина са честни. Причината не е, че те са лоши и искат да лъжат. Просто честността често предизвиква излизане от зоната на комфорт. Именно на границата на комфор живее кучето-пазач, наречено ЕГО! Егото не иска промени, егото не иска да се намира в някаква нестабилност. Егото иска всичко да може и всичко да знае. Разбира се, ако ние правим нещо ново или непознато, ние просто не можем да се чувстваме сигурни в него, докато не натрупаме достаточно опит.

Интересно е, че всеки човек има вграден механизъм за щастие и той се нарича съвест. Когато човек живее по съвест той се чувства щастлив. Но пътят към чистата съвест, това е честността.

Защо, когато човек може да бъде щастлив толкова лесно, той не го прави?

Защото има основни страхове, които му пречат да бъде честен.

Нека да ги разгледаме:

1. Страх да предизвика недоволството на другите;

2. Страх от негативната реакция и по-специално от гнева на другите;

3. Страх да не отговори на определен желан образ и имидж;

4. Страх да не бъде достатъчно добър;

5. Страх да го смятат за неблагодарен;

6. Страх да загуби или да има недостатъчно;

Последици, когато лъжем:

1. Създаваме напрежение в отношенията – в такива семейства или компании често има кавги и конфликти, защото напрежението е енергия и тя постоянно търси изход;

2. Творческата енергия е блокирана вследствие, на което често има и материални проблеми. Ако ти си обзет от страха, разбира се, че не можеш да твориш и губиш изобилието в живота си;

3. Ако ние блокираме нашите потребности (а щом лъжем значи ги блокираме), нашето физическо тяло започва да боледува;

4. Често хората, които много лъжат имат проблеми с устата, венците и гърлото. Човек, който се страхува да върви напред има проблеми с краката, стъпалата, колената.

За да бъдете честни, трябва да минете през следните етапи:

1. В момента, когато разберате, че не сте честни, без да се осъждате, осъзнайте, че сте се страхували да страдате и така сте се предпазвали.

2. Потърсете вътре в себе си смелостта. Човек не може да бъде честен, без да бъде смел. За това използвайте спомените от своето минало, когато сте били честни и смели? Кой от вашето семейство или приятели могат да бъдат за вас пример за честност и смелост?

3. Вземете решение да поемате рискове – честността не е възможна без това! Честноста винаги е риск. Вие не знаете как околните ще приемат това, което им казвате и дори понякога в началото това може да ви донесе болка. По-важното е, че след това ще стигнете до истинското си аз.

4. Вземете решение да бъдете честни, споделете това с хората около вас и ги помолете, когато те забялежат, че пак лъжете – да ви го казват и да ви дават искренна обратна връзка.

5. Позволете си в начало да не сте много добри в това, което правите и да бъдете дори малко смешни. Никой от самото начало не може да прави неща перфектно.

6. Когато вие искате да кажете истината, но се страхувате, вземете дълбоко въздух и си кажете: аз си позволям да бъда смел и честен. Аз избирам да съм верен на себе си и искам да живея по съвест. Често страховете са свързани с миналото и в настоящето вече всичко е различно. Просто действайте.

7. Вечерта обърщайте внимание доколко сте успели да бъдете честни и искрени със самия себе си, и с другите. Ако все пак сте излъгали, анализирайте какъв страх стои зад тази лъжа. Приемете, че сте човек и имате право да се страхувате. Простете на себе си за това и се опитайте отново на другия ден да казвате нещата, които не сте казали днес.

Като резултат от това, че сте били честни:

1. Вътрешно усещане за лекота и чистота. В началото ще бъде доста трудно, но после това ще стане много естественно и вие дори ще се чудите как преди сте живели различно.

2. Възможно е някои хора да изчезнат от вашия живот – тези, които още не могат да живеят на вибрацията не честността.

3. Ще се появят нови хора и ще подобрите отношенията си с вашите близки и роднини.

4. Партньорът, който е до вас, ще стане моногамен, защото ако си верен на себе си, партньорът ви също ще бъде верен на вас или просто ще изчезне от вашия живот.

5. Вие ще почувствате вътрешна сила и увереност в себе си, защото ще преоткриете вътрешното си аз и ще можете да вземете необходимите ресурси от самия себе си.

6. Ще се появи много енергия – страховете и вашите фалшиви образи взимат много енергия. И когато вие спрете да прикривате лъжите си, тогава цялата тази енергия ще отиде в творчество, което вероятно ще ви донесе и финансов успех, и изобилие.

Не е лесно да бъдеш алфа. Не е лесно да поведеш хората с теб и да споделят твоята идея. Но точно това те приближава към самия теб. Заслужава си!

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

bundle web banner da

Колко полезна беше тази статия за Вас?

Кликнете на сърчицето, за да гласувате!

Рейтинг: / 5. Брой гласове:

Благодаря Ви, че гласувахте!

Моля дайте ни обратна връзка!

Сподели Статията в Социалните мрежи:
Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/chesten-chovek-li-ste/
Twitter


Facebook
Google+
https://natalia.bg/HWA/chesten-chovek-li-ste
Twitter