Как да се научим да вдъхновяваме мъжа си?Често жените ми се оплакват – “Tой нищо не иска – не иска да работи, не иска да се развива, дори не иска да прави секс (или ако го прави, е много набързо и незадоволително).” Обикновено ние жените започваме да търсим причината в себе си като се питаме какво правя грешно. В мен ли е проблемът или в него? Мога ли да променя ситуацията?

Как мога да вдъхновя моя мъж и да бъда истинска муза за него?

Важно е да знаете, че мъжете имат нужда от женска енергия!

Бог така е направил, че мъжете да знаят какво искат и да имат всички необходими качества, за да постигнат своите цели. Но има само едно ограничение – те не могат сами да генерират енергия. И затова Бог им е дал жените.

Ако трябва да използвам метафора – мъжът е като компютър – има всички екстри и функции, докато жената е като електричеството – от него зависи компютърът да работи. Мъжът може да получава енергия или от Бог, или от Жената (която е пълна с енергия).

Жената е създадена, за да генерира енергия – това е една от нейните основни функции. Всяка жена създава, събира и изразходва енергия.

Основният въпрос, който всяка жена, която има връзка или семейство трябва да си зададе е, ако моят мъж не работи, не е успешен и нищо не иска – къде е моята енергия? Как аз я изразходвам?

Давам ли аз прекалено много енергия на работата си и за да печеля пари?
Давам ли прекалено много енергия на децата си и забравих ли, че освен майка и домакиня, аз преди всичко съм жена?
Влагам ли прекалено много в собственото си развитие и затова вече не отделям време да се почувствам жена и съпруга?
Може би вътре в себе си съм сигурна, че мога да намеря по-добър мъж, отколкото имам?
Или съм стисната и не искам да давам своята енергия на другите?
Взела съм решение на всяка цена да бъда силна, самостоятелна и независима?
Мога ли аз самата да създавам, да събирам и да давам енергия?

Ако насочвате енергията си в други посоки и не давате достатъчно от нея на своя мъж – той не може да бъде реализиран, независимо от качествата, които притежава.

Какви грешки допускаме с мъжете?

Нека да обърнем внимание на приказките, които знаем от деца за това как принцесите вдъхновяват принцовете. Веднага пред очите се появява картинка на принцеса, която се крие в кулата, а принцът идва на бял кон, за да я спаси от дракона. Накрая той я взима със себе си и двамата тръгват щастливи.

Какво точно е направила принцесата, за да я спаси принцът?:

1. По същество тя е слаба и беззащитна и не можа да се спаси сама.

Тази крачка означава да покажем на партньора до себе си нашата слабост и уязвимост и да признаем, че имаме нужда от помощ. Като сме слаби, ние събуждаме в мъжете тяхната сила и желание да се погрижат за нас. “Миличък, аз имам нужда от теб”- научи това изречение като молитва.

2. Тя вярва, че принцът ще я спаси

Колко често ние вярваме в мъжете и в това, че те ще се справят? Колко лесно можем да спрем да контролираме и да им се доверим на 100%. Знам, че хич не е лесно, но е възможно. Стига да започнеш. Мислиш ли, че той наистина може да ти помогне, ако ти самата не вярваш в себе си?

3. Принцесата не само стои и чака, но и върши женски работи – шие, бордира, рисува, пее.

Днес жените почти не вършат женска работа. За съжаление все повече жени дори не могат да готвят. Хубаво е да намериш някакво женско занимание, където ти ще можеш да се грижиш и да твориш. Творчеството е важно за една жена. Женските занимания са измислени за да се напълваш с енергия.

4. Тя не го наставлява от кулата как правилно да отреже главата на дракона.

Често ние мислим, че по-добре знаем и искаме да помогнем на мъжа до себе си. Опитваме се да му обясним какво той трябва да прави. Колкото по-често мълчите, отпуснати сте и чакате, толкова по-добре. Ние често не забелязваме какво хубаво той е направил, но със сигурност забелязваме какво той НЕ е направил.

Грешни изречения: Нали ти казах!; Знаех си, че така ще стане!; Както винаги!; Пак ли?! Всяко едно от тези изречения води до загуба на неговата вяра в себе си.

Подкрепяйте Вашия мъж, точно тогава, когато му е трудно и не акцентирайте вниманието си на неговите провали.

5. Принцесата открито се възхищава на неговата смелост и неговите качества.

Колко често ние се възхищаваме на мъжа си, когато той ни помага с тежките чанти или ни взима от работа? Колко често успяваме да видим неговите хубави качества и да му кажем, че той е най-великият?

Това, на което ние фиксираме вниманието си, се засилва. Ако сме постоянно недоволни, ние винаги ще намерим нещо, което да ни дразни и съответно да усили недоволството ни. Ако ние се възхищаваме на неговата доброта, щедрост, сексуалност, амбициозност, тогава тези качества също ще се увеличават.

6. След както принцът я спаси – тя изцяло му се отдава.

Тя му се хвърля на шията и в краката. Благодари от цялото си сърце. След това той я взима в неговата къща. Никога тя не го прибира в своя дом. Който я спаси – той ще стане нейн мъж.

Умеем ли да бъдем благодарни на нашите мъже, да оценяваме тяхната грижа и помощ? Важно е просто да оценяваме това, че те са с нас.

Всяка от нас прави своя избор.

Ти избираш как да използваш своята женска енергия.

Аз приемам за предизвикателство да бъда принцеса за моя съпруг, а ти?

С най-добри пожелания,
Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

Споделяне