Как да развием своята сексуалност?Забелязвам, че хората, които водят активен сексуален живот, живеят по-дълго, по-качествено и реализират своите мечти. Те преживяват повече интересни събития в живота си и оставят повече неща след себе си. Те имат високо качество на емоции и чувства.

Сексуалната енергия носи много сила в себе си. И като всяка сила, тя може да разрушава, а може и да помага. Неразбирането на духовните закони, свързани със секса, не ни освобождава от отговорност. Как да развием своята сексуалност?

Според Френската школа по сексология има няколко основни стадии, през които минава човешката сексуалност:

1. Интерес към темата секс

Често ние мислим, че това желание трябва да дойде от самосебе си или нашият партньор трябва да го предизвика. Това е много голяма грешка! Само ние самите отговаряме за нашата сексуалност! Това означава да четем, да говорим, да гледаме, да се интересуваме от тази тема.

Препоръка: намери еротични разкази в интернет и ги чети всеки ден, обсъди с партньора си своите еротични фантазии, повдигни темата за секс със своите приятели, обличай се секси, гали се.

2. Желание

Желанието започва от любовта към своето тяло. За да бъда още по-директна – от любовта към своите гениталии. Погледни ги, виж колко са красиви и съвършени. Те са свещени, точно чрез тях на този свят се появява нов човешки живот и вероятно няма нищо по-красиво от това.

Препоръка: всеки ден гледай своите гениталии поне 5 минути без дрехи и говори хубави епитети за тях.

3. Възбуда

Убедена съм, че ако сте направили първите две крачки по-горе, то вече отдавна сте се възбудили. Ако не – върнете се на първата точка. Няма прескачане.

Препоръка: в момента, в който възбудата се появи, вътрешно си кажи: сексът е нещо чисто и красиво и искам да го прижевея точно сега и точно с този човек.

Аз искам секс!

4. Плато – това е моментът, в който ти се намираш в предоргазмен стадий. Усещаш, че още малко и тялото ти ще се взриви.

Препоръка: спри да мислиш! Усещай! Стягай вътрешните си мускули, викай, движи се, дишай през устата, не мисли! Чувствай! Отдай се на партньора си и на своите усещания. Всичко е позволено!

5. Оргазъм

Почти без коментар. Свършването винаги е приятно. Не е важно по какъв начин става – от твоята игра със собствения ти клитор, от проникването на партньора, от някакви неща, които те докоскват. Хубавото е, че има оргазъм и тялото се отпуска.

Препоръка: за жената е важно да се научи да не мисли. За мъжете – да се научат да се контролират.

6. Осъзнаване

Какво всъщност стана? Доволен ли съм или не съм? Харесва ли ми или това беше за пръв и последен път?

Препоръка: не мисли чак толкова. Това е само секс, независимо че това е много интимен и красив процес. Научи се да виждаш във всеки секс най-хубавите моменти. Благодари на партньора и на себе си и кажи какво ти харесва най-много.

Забелязвам, че хората имат повече проблеми на първите стадии; че нямат желание или, когато платото не преминава в оргазъм, и остава само на ниво плато. Искам да знаете, че това може да бъде променено. Смея да твърдя, че оргазмът е навик, който се развива. И най-важното – да имаш повече знания по въпроса.

С най-добри пожелания,

Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

Споделяне