Какво работи и какво не през 2022?От началото на годината получавам съобщения „Наталия, какво да очакваме от 2022, каква според теб ще бъде тя и какво ни препоръчваш да правим?“. Вибрацията наистина се променя и явно вие самите го усещате, щом размишлявате и търсите информация по темата. Затова днес ще споделя малко от моето виждане какво да правите и какво не през 2022-ра, ако искате тя да бъде успешна и щастлива за вас.

Какво няма да работи:

  • Позиция на Наблюдател – Много хора свикнаха да гледат света отстрани и да са в изчакване, да видят какво ще им предложи той и тогава да го мислят. Особено през последните две години заради ситуацията с ковид и локдауните, все повече хора избраха тази позиция, защото вярват, че тя е безопасна. Наистина светът в момента е много динамичен и постоянно ни връхлитат промени, но ако останете в позицията на наблюдател, ще сте като лодка, подмятана в бурно море. Ще се оставите животът да ви отведе някъде, вместо вие да определите посоката.
  • Позиция на Жертва – Чувствате се тревожни, наранени и страдате. Всичко е срещу вас, винаги ви се случва най-гадното, законите на Мърфи вилнеят в живота ви. Това не е реалност, а вашият вътрешен порив да се оплаквате и да обвинявате за грешките и нещастията в живота си не себе си, а някой или нещо външно.
  • Позиция на Криене – Не искате да ви забелязват, предпочитате да се сливате с тълпата, да я следвате и да правите онова, което всички правят. Това всъщност е защитна реакция, с която се опитвате да се скриете от невидима/въображаема опасност. Като хамелеон, който променя цвета си, за да не го видят.

Какво ще работи през новата година за привличане на щастие и успех:

  • Сила – Да разберем къде е нашата сила, кои са силните ни качества, какъв скрит потенциал носим в себе си. След това да се фокусираме върху тях и да ги развием. Отключим ли нашата сила, годината ще бъде много успешна.
  • Действие – Спрете да наблюдавате живота отстрани, а станете активен участник в него. Действайте!
  • Граници – Трябва да спрете да спасявате и съжалявате другите, пренебрегвайки и наранявайки самите себе си. Научете се да поставяте здравословни граници, да казвате „не“ без вина и срам, да стоите в своето лично щастие, знаейки, че сте отговорни единствено за себе си и вашия живот.
  • Летене – Това означава да се научите да поемате рискове – да правите нови неща, да взимате решения и да ги следвате, да „скочите“.

Често хората не могат да видят своите позитивни качества и скрит потенциал, защото не могат да погледнат себе си отстрани и най-вече не могат да се погледнат обективно. Те се забиват в посока, която си мислят, че е тяхната, но по-скоро тази посока е избрана от тяхното его. Освен това се страхуват или са прекалено неуверени, за да действат активно, да рискуват.

Точно затова тази година е много важно да имате ментор. Това е човек, който ясно вижда вътрешната ви светлина, който ще бъде честен с вас и ще ви посочи онова, което трябва да развиете в себе си. Менторът ще бъде безжалостен и ще ви провокира да действате, въпреки страха, желанието да отлагате и т.н. Той няма да ви позволи да се забърквате в чужди проблеми, да губите енергия в спасяване на хора, които не искат да бъдат спасени, и ще ви научи как да поставите граници. Менторът ще ви научи да летите! Искаш ли аз да съм твоят ментор и да прекараш една година с мен?

Ако да, заповядай в моята Менторска програма: ТУК>

Споделяне