Кармата или закона за причината и следствиетоОт доста време Земята е в процес на преминаваме от едно измерение в друго. За да се трансформираме и да можем да се настроим на честотата на „Новата Земя” е необходимо да се освободим от две важни неща.

Едното нещо, от което е необходимо да се освободим е СТРАХЪТ. Страхът е илюзия. Ние го създаваме в мислите си и стоейки във фантазията, тази емоция ни блокира да правим това, което искаме да направим. Страхът е най-силната емоция, която изпитваме като човешки същества. Трябва да се освободим от него, в противен случай той ще ни пречи да се променим, да се трансформираме и да преминем от това измерение в следващото.

Второто нещо, което е необходимо да освободим и да трансформираме е КАРМАТА. Трупаме карма в различните животи, които живеем на Земята, със същите хора, повтаряйки същите грешки. Това е познато като Колелото на Кармата. Колелото на кармата обяснява различните опитности, през които душата избира да премине. Ако душата на мъж е избрала да бъде насилник (на партньор) в настоящия живот, то в следващ живот душата на този мъж би избрала да бъде от другата страна – да бъде в женската роля на партньорството и да бъде насилвана. Колелото на кармата се върти. Това е желанието на душата да преживее това, което е причинила на друга душа в миналото. Душата учи чрез преживяване, чрез преминаване през различни опитности. Тя избира да бъде от двете страни – и от добрите, и от лошите ….

На всички ни са се случвали и добри, и лоши неща. Затова сме тук, на Земята. Душите ни избират и се съгласяват какво да преживеят на Земята. Подписват договор какво да преживеят с други души, с цел да излекуват стари кармични връзки. И това е, за да се учат и да напредват в развитието си. Всичко се случва поради някаква причина. И след всяка причина има следствие. В настоящия си живот преживяваме следствието на нещо, което е възникнало в миналото. Затова е нужна трансформация – да се открие и разбере причината, за да може следствието да отпадне.

В различните ситуации от ежедневието си трупаме карма. Няма как да спрем този процес. Дори когато дишаме трупаме карма. Кармата е добра и лоша. За закона на кармата важи поговорката: „Каквото посееш, това ще пожънеш.” Каквато и карма да трупаме, то това пак е с причина. Душата ни има нужда от това преживяване, без значение дали това е хубаво или не хубаво преживяване.

Ако попадаме в подобни ситуации отново и отново, ако имаме проблеми с връзките и нещата свършват по един и същи начин, ако имаме проблеми с парите – това е показател, че не отработваме негативната карма.

Има начини и практики, чрез които можем да се освободим от негативната карма. Тя ни пречи. Носим я от живот в живот. Тежи ни, спъваме се, падаме, изправяме се и пак, спъваме се, падаме, изправяме си. И така се въртим в един омагьосан кръг.

Трансформацията е процес на освобождаване на страха и кармата. Не винаги процесът на трансформация е лесен, но важното е да се развиваме, да растем и да осъзнаваме красотата на трансформацията.

Автор:

Марияна Шенкова

Регресивен терапевт

Ако желаете да започнете да работите с тези теми, заповядайте на събитията на Марияна Шенкова в София и Пловдив.

29.02. – София – Как да изчистим кармата

25.02. – София – Групова регресия: Каква е моята мисия?

22.02. – Пловдив (безплатна лекция) – Вълнуваща среща със себе си!

22.02. – Пловдив – Групова регресия за любов!

Споделяне