НЕ сте вписани в акаунт. Вход?

уебинар

„Неудобните въпроси“ в пубертета

Митове в интимните отношения между тийнейджъри
teenager

Тъй като промените в тийнейджърска възраст са свързани с голям срам за децата, те често се притесняват да говорят с "възрастните", поради което запазват тревогите си предимно за себе си и се чувстват неразбрани. Това не помага нито на тях, нито на родителите им, които не знаят как да възстановят отношенията с децата си - сега тийнейджърите искат да постигнат своето и да бъдат третирани като възрастни, но често нямат нужните знания.

Според Зигмунд Фройд един от най-важните моменти в развитието на тийнейджърите е, че те навлизат във “фазата на гениталното развитие” – и всеки, който вече е пораснал, знае колко трудно, объркващо и вълнуващо е било това се*суално юношество.

Много хора смятат, че благодарение на смартфоните и достъпа до интернет децата имат денонощен достъп до ценната информация, от която се нуждаят, но това е заблуда, защото не е гаранция, че те:

Отключване на мистериите около пубертета и опознаване на тялото

За кого е предназначен този уебинар?

За тийнейджъри, които искат да научат повече за репродуктивното здраве от квалифициран експерт.

За родители, които искат децата/тийнейджърите им да навлязат в юношеството напълно информирани и добре подготвени.

За тийнейджъри, които търсят безопасно пространство, за да научат за теми табу от надежден източник.

За родители, които искат сами да насочват децата си и да отговарят на техните въпроси.

За преподаватели, които искат да отговорят на въпросите на своите ученици относно пубертета и да се подготвят за това.

Много родители обаче се чувстват неудобно да говорят с децата си за срамни и табуирани теми като се*с, физически промени, контрацепция, “драма” с гаджето или с приятелите. Много родители се чувстват неудобно да си представят, че техните “малки деца” вече не са малки и сега бавно се сблъскват с темите на “възрастните”. А много родители просто не знаят какво и как да отговорят на въпросите на децата си, защото самите те не разполагат с необходимите знания. Затова те вярват и се надяват, че училищната система на 21-ви век ще се погрижи за тези проблеми.

Отключване на мистериите около пубертета и опознаване на тялото

Тъй като сме наясно с притесненията на нашите клиенти и искаме да бъдем в помощ на родителите, за първи път предлагаме уебинар по репродуктивно здраве, на който родителите могат да запишат децата си или дори да присъстват сами, за да предоставят на децата си възможно най-добрата информация.

Единственият начин да отгледате детето си като самоуверен, разумен и независим възрастен е чрез правилно предаване на знания, доверие и открита комуникация.

Не е от полза да се пропагандира се*суалното въздържание (преди брака) и да се вярва, че тийнейджърите ще се придържат към него. Защото тийнейджърите все пак имат интимни контакти. За тях е по-разумно да бъдат информирани за здравословните аспекти на се*суалността и да знаят как трябва да използват контрацептиви, как могат да покажат границите си и как могат да защитят себе си и своите сексуални партньори.

За тази цел създадохме уебинар, които ще разгледа всички важни аспекти на се*суалността и здравето, които е важно да се знаят от един тийнейджър.

Какво ще научите в този уебинар?

Възползвайте се от възможността да запишете детето си на уебинар, на който то може да научи от професионалист всичко, за което вероятно вече има много въпроси. Или вземете участие в уебинара сами и станете източник на информация за вашия тийнейджър!

Кой ще бъде водещият на уебинара?

Сертифициран Психолог-консултант / Сексуални консултации и консултации за връзки

Сияна е завършила психология, философия и немска филология с педагогически профил във Виенския университет. В продължение на няколко години тя преподава в различни Виенски гимназии. По-късно завършва Превантивна психотерапия във Виена и специализира в областта на сексуалното консултиране и личните взаимоотношения.

Сияна Купрен

„Неудобните въпроси“ в пубертета

99 лв
  • 2 часа уебинар
  • На запис
  • Водещ: Сияна Прентнер
  • Получавате неограничен достъп до записа.

За Информация: ☏ тел.: 0884 277 877 | clients@natalia.bg