Петя Петрова

За контакт: Диана Дончева | тел.: +359888816101 | diana@natalia.bg

Петя Петрова

За Петя Петрова главната цел е клиентите да се опознаят, обикнат и приемат себе си и околните такива каквито са. Темата й е : “Когато се обърнеш назад и погледнеш в живота си няма да съжаляваш за грешките. Ще съжаляваш само за пропуснатите възможности, за неизживения живот. И помни едно – на никого не дължиш нищо освен на себе си . А на себе си дължиш – СМЕЛОСТ!”. С тази смелост тя непрекъснато се развива. Това я провокира да изучава магистърска степен “Психология” в университет “ Св. Св. Кирил и Методий”,  Велико Търново. Това й дава възможност за по-голяма палитра на инструменти при индивидуална работа с клиенти. Същевременно се обучава и в Когнитивно-поведенческата терапия, навлизайки по-дълбоко в това течение, изучавайки я професионално.

Преминала е Треньорска академия, Женски коуч, Бизнес академия и много тренинги и семинари при Наталия Кобилкина в Happy Woman Academy.

Петя е завършила специалност “Маркетинг” в УНСС София.

След дипломирането си тя заминава да живее в Испания и вече има повече от 20-годишен опит като емигрант. Завършва – годишно обучение по испански. Тя осъществява мечтата си да работи в съдебната система, националната полиция и с екип от съдебни психолози като преводач. От там натрупва много практика с малтретирани жени и проблеми в семейната среда. Но това не е достатъчно и Петя търси възможност да служи и да е в помощ на повече хора. Стартира собствен бизнес, с който да помага на хората да създават един по-красив начин на живот. Това е залегнало и в нейната програма “Красив живот”. Доброволец е в международната организация “ Червен кръст”.

Тя има практически опит, придобит на консултациите по лични и семейни въпроси, от нейния личен и житейски опит и е взела най-доброто от обучения от руската, испанската и българската школа.

Петя е майка на две прекрасни дъщери в тийнейджърска възраст. Обича да пътува, обича приятелите си, които са от много различни държави, обича красивите и спокойни местенца, обича хубав чай споделен с интересни хора.

За Петя Петрова да е в мисията си е много важна част от личностното й развитие и точно тук тя ще Ви бъде от помощ и подкрепа. Ще Ви даде практическото прилагане на житейските закономерности, които не се преподават в училищата.

   =Партньорски взаимоотношения: От постоянна неудовлетвореност, печални размишления, страхове, душевни страдания, нееднократни разочарования, неприятни спомени, отчаяни опити да откриете вашата половинка, завършващи с провал. Бидейки с Вас, личният ви живот ще достигне нивото, което Вие желаете. Ще го насочите към радостни и вълнуващи моменти, по-добро взаимно разбирателство, по-добро общуване, изменения на отношенията с партньора, интересни открития, общ език, съвместно творчество и други промени, към които се стремите.

  = Женска енергия: Когато жената е в своята женска, енергия тя успява да привлече желания от нея партньор. Тя е елегантна, нежна, забавна, независима и в същото време изглежда крехка и уязвима. До колко сте в своята женска визия зависи от вас. Програмата за женската енергия е индивидуална според акцента и баланса на енергията и наличния ресурс за пълното му разгръщане в женствеността.

  = Развод и раздяла: “Само любов не стига” –  Арън Бек

Ако бракът се е разпаднал, това не означава, че той е бил неудачен. Полученият опит, независимо какъв е бил, е безценен. Разводът не е трагедия! Трагедията е това, което партньорите причиняват един на друг и на децата по време на развод, когато чувствата, които ни движат са ненавист и обида.

Трябва да осъзнаем дали в нашето семейство не е само кризисна ситуация, с помощта на която да се качим на ново ниво. Ако има нещо в брака, което да те задържи, трябва да се съхрани, струва си да се опита да се рестартират отношенията. Разводът или раздялата  не е решение – първо трябва да сме честни със себе си и да съчетаваме личното щастие със щастието на партньора.

  = Възпитание на дете (доведено/ заварено). Как да възпитавам детето на моя партньор?

В днешно време е трудно да възпитаваш собственото си дете, а да не говорим за чуждото. Как да направим така че парченцата на пъзела да съвпаднат? В новото семейство всички имат своята раница пълна с проблеми от предишната връзка. Трябва да осъзнаем това и да не влизаме насилствено в живота на това дете, да го приемем като личност и да му даваме много любов. Така след време ще видим как това дете върви уверено по своя път в живота, след като сме му показал посоката.