Защо нямаш резултат?Случвало ли ви се е да отидете някъде на тренинг или медитация, където нещо ви обясняват и вие си казвате: “E, точно това търся от толкова много време! Сега вече знам как да се променя!”. Първоначално след курса вие сте много запалени, правите нещата на 100%, обаче не винаги има очаквания резултат. И пак неща се връщат на същото ниво. Започвате да си задавате въпроси:

– Аз ли правя нещо не както трябва или не е достаточно това, което правя?

– Треньорът ли е измислил всичко това…цялата тази психология е пълна глупост и не работи?

– Може би съм толкова труден случай, че само при мен не се получават нещата, а може би е още по-зле – това е моята карма?

– Може би трябва да изчакам…но колко мога да чакам?! Искам резултати СЕГА!!!

Наистина, защо нямаш желания резултат след като толкова го искаш или защо промените не се случват?

1. Мисия и идентификация – Кой си ти и за какво живееш?

Всички промени се случват, започвайки от ниво идентификация и мисия в този живот! По-просто казано, когато си даваш сметка ЗА КАКВО ЖИВЕЕШ? Каква искаш да си ти?

Например, вие си казвате – аз съм здрава и щастлива жена с любящ мъж и две деца.

Треньорът може да ви даде посока, но важно е вие да започнете ДА ЖИВЕЕТЕ по нов начин.

Отговорете на въпросите: Какво поведение би имала обичаната жена? Как би общувала с мъжете? По какъв начин би разпределяла своето време и какво би било приоритет за нея? Как тя критериално би разбрала, че живее като любяща и обичана жена?

2. Повтаряне

Мозъкът – това е компютърът, който тотално мрази промените. Колкото по-познати са нещата за него, толкова е по-добре. Когато той е свикнал 30 години да живее като жената, която не обича мъжете и сама се справя в живота, и изведнъж тя започва да му казва: аз обичам мъжете и позволявам те да се грижат за мен, мозъкът решава, че тя го мами. Той не й вярва и чака, докато й мине. Обикновенно, ако не го повтаряме, ефектът от тренинга отминава в рамки на 3-6 месеца!

3. Доверие към себе си и Вселената

ПОВЯРВАЙ, че това е възможно. Вярвай точно тогава, когато нищо не се случва, вярвай тогава, когато никой не вярва, вярвай въпреки, а не защото! Излез от вкъщи без пари с пълна вяра, че някой ще се погрижи този ден за теб. Намисли си нещо в началото на деня и само наблюдавай, как Вселената ще ти помага това да стане реалност. Реалност е това, в което вярваш!
Довери се на Вселената, че всичко се случва точно тогава, когато си готова и когато е най-правилното време за теб.
Всеки път, когато мислиш, че това не работи – това наистина спира да работи за теб! Ти нямаш нужда от съмнения – имаш нужда само от вяра!

4. Визуализация

Ако говорим за любовта, събуждайки се се представи как прегръщащ любимия си човек и му правиш закуска, или как твоите деца те събуждат, или как усещаш миризмата на дърво в новата си красива къща. Това е важно да го правиш ВСЕКИ ДЕН ПОНЕ 20-40 минути (когато събуждаш, заспиваш и караш кола).

5. Обкръжение

Бъди обкръжена с хора, които вече имат това, от което ти имаш нужда. Това означава, че те вече са излезнали на тази висока вибрация и щом ти ги срещаш, значи и ти си някъде близо до това. Намали до минимум общуването с хора, които мрънкат и те теглят надолу, или поне, ако ти се налага да се видиш с тях, помоли ги да ти казват само позитивни неща.

6. Как да оценяваме себе си – Резултат или процес?

Понякога ние толкова гоним резултата, че спираме да забелязваме самия процес. Много често процесът е по-важен от самия резултат. Разбира се, това зависи от менталността на човека. Хората на Изток са ориентирани към процеса, хората на Запад (включително България) – на резултата. Не случайно има толкова много неврози в нашето общество. Забелязвай пътя на своето личностно развитие. Само фактът, че ти си направила крачка и си отишла на тренинг, или си купила нова книга, или по-често се чувстваш щастлива, или поне осъзнаваш повечето неща – това вече са постижения!
Хвали себе си за всичко, което си направила за себе си, дори за най-дребните неща. Оценявай работа на своето вътрешно аз, което работи за теб постоянно. Давай си похвала и почет, че успя да направиш всичко навреме, че имаш приятел, че искаш да се развиваш, че вярваш в себе си.

Моля те, ДАВАЙ СИ ПОХВАЛА и ПООЩРЕНИЕ ЗА ВСЯКО НЕЩО! Това е пътят към твоите мечти! Пожелавам ти успех по този ПЪТ!

С най-добри пожелания,
Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

Споделяне