Дръжте очите си отворени, когато се влюбитеВлюбването е невероятно и важно преживяване. То ни поглъща и точно това е усещането, което търсим; да се слеем в едно с друг човек и да почувстваш, че нищо друго няма значение. Онези моменти на връзка, които внасят смисъл в живота ни.

Тази магическа среща подсказва копнежа ни да принадлежим на някого дълбоко и че този друг човек принадлежи на нас. Почти необяснимо е какво точно ни привлича към конкретна жена или мъж и може би точно това ни превръща в безсъзнателни любовни зомбита, на които зрението ни се замъглява.

Заслужава си да отделите момент и да се запознаете с някои червени светлини, които може да са верни за настоящата ви любовна връзка или да погледнете назад към някои отношения от миналото, или нови, които се формират в момента. Не задължително, за да ги прекратите или промените, а по-скоро да създадете съзнателен избор и по-малко проекция в тях.

Ето няколко от тези червени светлини, които могат да дадат представа за по-дълбоката динамика зад това, което наричаме „любов“.

Обичам потенциала ти

Потенциалът е нещо, което всеки има. Има искрен копнеж при повечето хора да проявим този потенциал, но по пътя на живота може да има безброй обстоятелства и недоразумения, които няма да ни позволят да го реализираме.

Красиво е да разпознаеш нечий потенциал, но да изградиш връзка въз основа на него е рискован залог в най-добрия случай. Дори повече от това, ако този потенциал не бъде реализиран, обикновено ще се чувстваме разочаровани, защото любовта към него също носи очакването и дори търсенето на проявлението му.

Предизвикваш ме да се развивам

Изведнъж има някой, който не ни позволява да намерим лесния изход, но изисква от нас да дадем всичко от себе си и да се стараем повече. Кой не иска някой да повярва в нас? В повечето случаи тази нужда да изтласкаме другия произтича от собствената нужда да искаме нещо „повече в себе си“.

Но след като предизвикателството бъде прието и изпълнено, ние вече нямаме нужда този човек да ни тласка и връзката няма тази спешност за промяна.

Обичам някой много по-възрастен или по-млад от мен

Любовта може да прекрачи много граници и възрастта е една от тях. Когато има голяма възрастова разлика, това също означава, че единият вече е живял значителни жизнени етапи, а другият – не. Да имаш семейство е един толкова важен житейски опит. За да работят партньорствата е важно и двамата да гледат напред в съвместно бъдеще, което обикновено означава да имат деца. А за по-възрастните партньори това означава да са готови да започнат отначало, докато за по-младите е от решаващо значение да уважават миналото, с което по-възрастният партньор влиза във връзката.

Интимността ни създава толкова силна връзка

Сексуалната химия между двама души е съществена и важна свързваща сила. Можем да бъдем заслепени от силно сексуално привличане и химия и да го обозначим като любов. Добрият секс или интимността може да сочи към физически и емоционални нужди, които са изпълнени и в същото време трябва да се запитаме дали, и други области на връзката работят добре. Интимността често служи като бягство от справянето с нашите вътрешни сложности и страх, когато става въпрос за връзка с друг човек, като същевременно създава впечатление, че съществува дълбока връзка.

Автор: Милан Кармели

Споделяне