Какво е тантра? (Бонус: тантрическа практика за пречистване)Всеки е чувал този термин, но малцина могат да му дадат ясно и разбираемо определение. Някой смята тантрата почти за религия. За друг това означава практика с тяло. А има такива, които са убедени, че това е просто секс.

Всеки е прав по свой начин. Но първо на първо тантра е учение, което може и трябва да се разбира постепенно и дълбоко.

Тантра започва от себепознанието – изучаването на своето тялото, душа и дух. В тантричните практики сексуалната енергия се използва като една от най-мощните и универсални. Тя е необходима, за да се свържете с Абсолюта – божествената енергия. Това позволява на човек да се превърне в по-добра версия на себе си или поне да се доближи до идеала.

Тантра – древно учение

Ако се обърнем към източниците, ще видим, че тантрическото учение е почти на 7000 години. То се е появило в древна Индия и само елитът, представители на висшите касти, са имали право да я практикуват.

Тантрическите техники са били необходими, за да могат владетелите и жреците да се изпълват с енергия. Точно тантрата им помагала да засилват силите си, да бъдат на високи вибрации, защото мъжът, за разлика от жената, не може да взима енергия от пространството.

Днес тайните на тантрическите практики станаха достъпни за широката аудитория. Ето защо, преди да се потопите в тантрата, трябва да се подготвите, в противен случай можете да навредите на емоционалното и физическото си здраве.

Как и къде да се подготвя? Разбира се, в нашият Център Be You. Имаме тантра за жени. Това е нежно и деликатно потапяне в процеса. Човекът работи със себе си, с треньора, с групата.

Какво дават тантрическите практики

 • отворят сърцето и секс центровете
 • създава се невероятно поле за любов
 • премахват неувереността
 • засилват осъзнатостта
 • учат на естественост и удоволствие
 • разширяват възможностите.

Тантрическа практика за начинаещи

Ако искате да почувствате силата на тантрата, направете тази лесна и полезна практика. Тя ще Ви помогне да изчистите вътрешното си пространство от негативното и в същото време да се изпълните с енергия.

 1. Пуснете бавна и спокойна музика. Седнете изправени. Затворете очи. Дишайте през носа или устата, както се чувствате по-комфортно. Поемете дълбоко въздух и издишайте бавно. Докато издишате, потопете се във вътрешното си пространство. Тялото Ви е отпуснато от главата до петите: от краищата на косата до самите върхове на пръстите. Дишането Ви е премерено и спокойно.
 2. Представете си златисто-сребрист поток от светлина, който се излива отгоре от божествения Абсолют върху темето Ви. Леко се спуска по гръбначния стълб и минава през средата на стъпалата Ви към земните недра. Този поток е безкраен.
 3. Почувствайте как Ви пречиства, поглъщайки целия негатив – остарели програми, страхове, обиди, разочарования, а земята приема всичко, на което му е дошло времето да си тръгне. Тялото Ви се освобождава от всичко лепкаво и тъмно, всяка клетка се изпълва със светлина. Постепенно потокът, който навлиза в земята, става по-чист и ярък. Усещате свежест и лекота в тялото.
 4. Сега се изправете, раздвижете цялото си тяло. Вдишайте дълбоко, като надувате корема, докато вдишвате и издишвате, така че да стане мек. Също така на вдишване можете леко да свивате вагиналните мускули, а на издишване  да ги отпускате.
 5. А сега си представете как оранжево-червен поток от светлина се издига от самите недра на земята. Той се влива в тялото през перинеума. Когато поемете дъх, този поток се втурва нагоре по гръбначния стълб, свързвайки се със златисто-сребристия поток, излъчващ се от Абсолюта.
 6. Продължавате да се люлеете, усещайки как вътре във Вас минават два потока – енергията на Земята и енергията на Вселената. Дишайте през устните си, като ги свиете на тръбичка, дишайте дълбоко. Постепенно спрете да се движите. Протегнете се. Върнете се към реалността и отворете очите си.

Можете да правите тази практика всяка вечер, за да се изчистите от всички неприятни и ненужни неща, които „залепват“ за Вас в рамките на деня. Може да се извърши и през деня, ако е необходимо.

Тантра е невероятна практика, която ще Ви помогне да се освободите от натрупаните „слоеве“, и да се превърнете в източник на светла енергия.

Каним Ви на мастър клас “Практическа тантра за жени с Нина Ковальова от Школата на Лариса Ренар на 15 януари от 18:00 до 22:00ч. За повече информация и записване, прочетете тук.

Автор на статията: Ирина Михайлова, АЧЖ.

Споделяне