Защо изневеряват жените?Жените за разлика от мъжете винаги много обмислят преди да си позволят изневяра. Освен това жената трябва да събере доста неудовлетворение, липса на внимание и нещастие, за да направи тази радикална стъпка.

10 причини за женската изневяра:

  1. Генетична предразположеност – има жени, които имат нужда от много мъже и принципно не са склонни да бъдат с един мъж. Както в един виц, когато жена отива при лекаря и казва: “Имам нужда от много мъже.”Лекарят заключва: “Вие сте нимфоманка”. А тя отговаря: “Докторе, моля ви напишете тази диагноза, защото мъжът ми не разбира това и постоянно ме нарича «к….»! И добавете, че мъжете са лекарство за мен.”
  1. Обремененост от семейството. Ако в семейството детето е било свидетел на изневери между своите родители, често или ние ставаме любовница на женен мъж, или изневеряваме на своите половинки. Третият вариант е другите изневеряват на нас. За лекуване на тази травма е необходима терапия с психолог.
  2. Тя е по-силна от своя мъж. Или както ние казваме, тя е жена-алфа, докато партньорът е бета или гама. И ако не ти стига силата в твоя партньор, много вероятно, че ще я потърсиш на другото място.
  1. Скучно ми е. Твоят мъж не ти дава внимание и не те ухажва, вече не се чувстваш специална, цялата романтика е изчезнала.
  1. Влюбих се в друг. Влюбването е една от най-честите причини за изневяра при жените. Тогава тя се чувства по-малко виновна, понеже се оправдава с чувствата си.

cheated-e1465834580934

  1. Сексуална незадоволеност. Ти искаш най-накрая да разбереш какво означава тази дума «оргазъм». Особено след нашумялата книга “50 нюанса сиво” жените направо изискват всички тези удоволствия от своите благоверни. И ако това не се случва, те са готови да поемат риска да разбият семейството си, за да намерят тези преживявания.
  1. Вдигане на самочувствието и тук ако се появи мъж, който да дава внимание и комплименти, жената, която има нужда да повдигне самочувствието си, казва «да».
  1. Иска нещо ново – и жените търсим разнообразие и нови неща. И често за любовник тя избира коренно различен мъж от своя стабилен партньор.
  1. Отмъщение – това е много по-често срещана мотивация при жени, които обожават да отмъщават на своите половинки и го намират за много нормално. Често отмъщението толкова ги увлича, че в един момент забравят за причината да изневерят.
  1. Има мъж с пътуваща професия (моряк, постоянно в командировки) и тя има нужда от някой, който ще стопли леглото й. Не случайно в Амстердам, град на моряци, жените не са имали право да слагат завеси, за да може всички комшии да виждат какво правят. Може би точно затова Амстердам се превърна в най-освободената в сексуално отношение столица в Европа.

woman-with-mobile-phoneАко можем да обобщим – доказано е, че по-често изневеряват хората с висше образование, с високо ниво на сексуалност, с повече финансови възможности, живеещи в по-големи градове и имащи повече опции за изневяра. Също броят на изневерите се е увеличил в стотици пъти след създаването на фейсбук, туитър и другите социални мрежи. Дори в наши дни изневярата често се случва в собственото ти легло, докато любимият спи до теб, а ти правиш виртуален секс с другия.

Както би казал Цицерон: «о времена, о нрави…»

Ако искате да научите повече за изневерите – вземете култовия уебинар «Тайните на любовните триъгълници» – там давам стратегии, упражнения и техники при изневери.

Виж и настоящите ни промоции ТУК.

Пожелавам на всички моногамни и щастливи отношения!

Наталия Кобилкина

Споделяне